Winkels in Verona

Winkelen in Verona, een nog onontdekt winkelparadijsje

Het Noord-Italiaanse Verona weet met zijn historische bezienswaardigheden heel wat bezoekers trekken. De stad, die het decor vormde voor het hartverscheurende liefdesverhaal van Romeo en Julia, is echter niet zo groot. Daardoor heeft Verona ook iets minder winkels in vergelijking met veel andere Italiaanse steden. De diversiteit en de kwaliteit ervan is echter zo hoog, dat Verona voor shoppingliefhebbers alsnog een paradijs is. Via Mazzini is dé winkelstraat van Verona, maar winkelen kun je in het hele centrum. Ook voor een kwalitatief hoogwaardig overdekt winkelcentrum ben je in Verona aan het goede adres.

Waar bevinden zich in Verona de winkels?

Italië kent een lange geschiedenis als een van de modehoofdbestemmingen ter wereld. Vooral in Noord-Italië vind je volop fashionista’s en is uiterlijke vertoning van groot belang. Dat ontdek je al gauw genoeg tijdens het winkelen in Verona. In Verona zijn de winkels over het centrum verspreid en liggen daardoor vlakbij de toeristische trekpleisters. Behalve de Via Mazzini is ook de Via Cappello een belangrijke winkelstraat in Verona. Daarnaast is het ook aan de Corso Portoni Borsari, Piazza Erbe en Via Roma heerlijk winkelen. Luxe designerwinkels worden afgewisseld met kleine boetiekjes en bekende ‘mainstream’ kledingwinkels.

Via Mazzini, dé winkelstraat van Verona

Hebben we het over de nummer één winkelstraat van Verona, dan hebben we het natuurlijk over de Via Mazzini. Wat betreft luxe designerwinkels spant deze straat, die erom bekendstaat de duurste van de stad te zijn, de kroon. De mooiste winkelstraat van Verona is zelfs van marmer gemaakt. Hij loopt van de Piazza Bra naar de Via Cappello, waar eveneens het huis van Julia te vinden is. Aan de Via Mazzini zie je kleding met prijskaartjes die voor de doorsnee toerist en inwoner van de stad buiten de sale ook ver buiten bereik liggen.

Urenlang winkelpret in een overdekt winkelcentrum in Verona

Krijg je tijdens je stedentrip te maken met een regenachtig dagje, dan biedt Le Corti Venete de uitkomst. Dit is een overdekt winkelcentrum in Verona dat zich ook nog eens de grootste van de hele stad mag noemen. Het ligt op tien minuten rijafstand van het centrum van Verona. Bij Le Corti Venete kun je bij maar liefst 70 verschillende winkels naar hartenlust shoppen. Ook Grande Mela Shoppingland is een leuk overdekt winkelcentrum in Verona. Behalve winkels vind je hier ook restaurants, een bioscoop en een speeltuin voor de kleinsten.

De openingstijden van de winkels in Verona

In Verona hanteren de winkels ietwat andere openingstijden dan wij in Nederland zijn gewend. Op zondag is het vrijwel niet mogelijk om te winkelen in Verona; de meeste zaken houden hun deuren dan gesloten. Doordeweeks sluiten de meeste winkels (in elk geval de kleinere zaken) tussen de middag hun deuren. Meestal is dit tussen 12.30 en 15.30. ’s Avonds zijn ze dan wel weer vaak tot 20.00 of zelfs nog wat later open. En die ‘pauze’ tussen de middag? Die gebruik je gewoon om in een restaurantje te genieten van de Italiaanse keuken.

Handige tips & blog

10 redenen waarom je Verona moet hebben bezocht

Verona is de stad van de liefde, en staat zo ook bij iedereen bekend. Natuurlijk is deze stad ook op en top romantisch, maar dat is niet de enige reden waa...

De beste koffietentjes van Verona

Zoals al eerder gezegd is Verona buiten een walhalla voor iedereen die van heerlijk eten en wijn houd. Maar ook heeft de stad een levendige koffiecultuur. H...