Zoek & boek

Winkels in Verona

  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Winkelen in Verona, een nog onontdekt winkelparadijsje

Het Noord-Italiaanse Verona weet met zijn historische bezienswaardigheden heel wat bezoekers trekken. De stad, die het decor vormde voor het hartverscheurende liefdesverhaal van Romeo en Julia, is echter niet zo groot. Daardoor heeft Verona ook iets minder winkels in vergelijking met veel andere Italiaanse steden. De diversiteit en de kwaliteit ervan is echter zo hoog, dat Verona voor shoppingliefhebbers alsnog een paradijs is. Via Mazzini is dé winkelstraat van Verona, maar winkelen kun je in het hele centrum. Ook voor een kwalitatief hoogwaardig overdekt winkelcentrum ben je in Verona aan het goede adres.

Piazza dei Signori
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Verona

Booking.com Bekijk prijs

Waar bevinden zich in Verona de winkels?

Italië kent een lange geschiedenis als een van de modehoofdbestemmingen ter wereld. Vooral in Noord-Italië vind je volop fashionista’s en is uiterlijke vertoning van groot belang. Dat ontdek je al gauw genoeg tijdens het winkelen in Verona. In Verona zijn de winkels over het centrum verspreid en liggen daardoor vlakbij de toeristische trekpleisters. Behalve de Via Mazzini is ook de Via Cappello een belangrijke winkelstraat in Verona. Daarnaast is het ook aan de Corso Portoni Borsari, Piazza Erbe en Via Roma heerlijk winkelen. Luxe designerwinkels worden afgewisseld met kleine boetiekjes en bekende ‘mainstream’ kledingwinkels.

Winkelen Verona
Ik wil meer weten over

Arena van Verona

Piazza Bra

Via Mazzini, dé winkelstraat van Verona

Hebben we het over de nummer één winkelstraat van Verona, dan hebben we het natuurlijk over de Via Mazzini. Wat betreft luxe designerwinkels spant deze straat, die erom bekendstaat de duurste van de stad te zijn, de kroon. De mooiste winkelstraat van Verona is zelfs van marmer gemaakt. Hij loopt van de Piazza Bra naar de Via Cappello, waar eveneens het huis van Julia te vinden is. Aan de Via Mazzini zie je kleding met prijskaartjes die voor de doorsnee toerist en inwoner van de stad buiten de sale ook ver buiten bereik liggen.

Top 5 accommodaties

Populaire accommodaties Verona

Hotel Albergo Mazzanti

Hotel San Luca

Hotel Italia

Hotel Leon d’Oro

Hotel Scalzi

Winkelcentrum Verona

Urenlang winkelpret in een overdekt winkelcentrum in Verona

Krijg je tijdens je stedentrip te maken met een regenachtig dagje, dan biedt Le Corti Venete de uitkomst. Dit is een overdekt winkelcentrum in Verona dat zich ook nog eens de grootste van de hele stad mag noemen. Het ligt op tien minuten rijafstand van het centrum van Verona. Bij Le Corti Venete kun je bij maar liefst 70 verschillende winkels naar hartenlust shoppen. Ook Grande Mela Shoppingland is een leuk overdekt winkelcentrum in Verona. Behalve winkels vind je hier ook restaurants, een bioscoop en een speeltuin voor de kleinsten.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Verona?

Juliette helpt je verder

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte verblijfplaats in het romantische Verona of bij het boeken van je vliegtickets? Verona.nl biedt je alle informatie die je nodig hebt om je bezoek aan Verona onvergetelijk te maken. Van tips voor romantische uitjes en culinaire ervaringen tot aanbevelingen voor culturele bezienswaardigheden en evenementen; ontdek alles wat je moet weten voor jouw perfecte reis naar Verona.

Juliette Verona
Juliette Verona expert
  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Verona voor je…