Weer en klimaat in Verona

Alles wat je wilt weten over het weer van Verona

Ten oosten van modehoofdstad Milaan en ten westen van de ‘Stad der Bruggen’ ligt Verona, een bestemming die pas de laatste jaren wat meer bekendheid heeft vergaard. Zijn romantische stadscentrum staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanwege de ligging van de stad betreft het klimaat van Verona geen mediterraan, maar een warm zeeklimaat. Aangename temperaturen, maar relatief veel neerslag dus. De weersverwachting voor Verona kan net als bij ons in Nederland snel veranderen. Houd het weerbericht tijdens je verblijf in Verona af en toe dus in de gaten.

Enkele feiten over het klimaat van Verona

Omdat de Middellandse Zee in Verona minder invloed heeft dan op de meeste andere plekken in Italië, zijn vooral de winters wat kouder dan je wellicht zou verwachten. In de zomers kan de temperatuur behoorlijk oplopen, alhoewel het weerbericht voor Verona ook in de zomermaanden regelmatig een buitje voorspelt. Juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar, terwijl het in januari met een gemiddelde van vijf graden het koudst is. Het voorjaar en het najaar zijn de jaargetijden waarin de meeste sportieve vakantiegangers naar Verona gaan voor aangename wandel- en fietstochten.

De beste periode om de Stad van de Liefde te bezoeken

De algemene weersverwachting voor Verona zorgt ervoor dat mei, juni, juli, augustus en september de meest geliefde maanden zijn voor een citytrip. Je kunt dan rekenen op aangename temperaturen en relatief weinig neerslag. Een maandje eerder, in april, arriveren de eerste gasten voor een rondreis of wandel- of fietsvakantie. Het weer in Verona is in juli en augustus op zijn best. De temperaturen in de stad lopen dan probleemloos op tot dertig graden of zelfs daarboven. Plan je een erg actieve vakantie? Vermijd deze twee maanden dan het liefst.

De weersverwachting voor Verona per maand in kaart gebracht

Mei tot en met september gelden dus, gebaseerd op het klimaat van Verona, als de beste reisperiode. Vanaf mei toont de weersverwachting voor Verona vrijwel standaard temperaturen van 20 graden of hoger. In juni loopt dit nog een paar graden op, om in juli en augustus op zijn hoogtepunt te raken. Het weerbericht voor Verona toont in september nog steeds temperaturen boven de 20 graden. Pas in oktober daalt dit. In november, december, januari en februari reken je op vijf tot tien graden. In maart is het tien tot vijftien graden.

Houd tijdens je verblijf het weerbericht van Verona in de gaten

Algemene informatie over het klimaat van Verona geeft je een redelijk betrouwbaar inzicht in wat je kunt verwachten tijdens je reis. Zoals gezegd kan het weer in Verona echter wat wisselvallig zijn, waardoor je er nooit verkeerd aan doet om het weerbericht van Verona voor de komende 14 dagen soms eens te raadplegen. Voor een betrouwbare weersvoorspelling kun je gebruikmaken van websites als Weeronline, Weerplaza en Buienradar. In het voor- en najaar is het verstandig om ‘laagjeskleding’ mee te nemen, zodat je je altijd naar de omstandigheden kunt kleden.

Handige tips & blog

10 redenen waarom je Verona moet hebben bezocht

Verona is de stad van de liefde, en staat zo ook bij iedereen bekend. Natuurlijk is deze stad ook op en top romantisch, maar dat is niet de enige reden waa...

De beste koffietentjes van Verona

Zoals al eerder gezegd is Verona buiten een walhalla voor iedereen die van heerlijk eten en wijn houd. Maar ook heeft de stad een levendige koffiecultuur. H...