Zoek & boek

Vliegveld Verona

  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Alles over het vliegveld van Verona

Verona is een van de mooiste steden in het noorden van Italië en staat er vooral bekend het decor te zijn geweest van Shakespeare’s Romeo en Julia. De stad ligt eveneens in een prachtige natuurlijke omgeving. De meeste bezoekers starten hun bezoek een de stad op Verona Airport, waar dagelijks veel nationale en internationale vluchten landen. De luchthaven van Verona ligt op maar twaalf kilometer afstand van de stad. Middels een handige busverbinding sta je binnen twintig minuten in het historische centrum, alhoewel je natuurlijk ook een auto kunt huren op het vliegveld van Verona.

Vliegtickets Verona
Waar wacht je nog op?

Boek direct je vliegtickets naar Verona

Luchthaven Verona

De luchthaven van Verona in het kort

De luchthaven van Verona, Aeroporto di Verona, heet voluit Valerio Catullo di Verona Villafranca. Verona Airport is een van de oudste luchthavens van Italië en werd tot en met de jaren zestig uitsluitend voor militaire doeleinden gebruikt. Behalve passagiersvluchten worden hiervandaan nog steeds vluchten door de Italiaanse luchtmacht uitgevoerd. Het vliegveld van Verona heeft twee terminals. Terminal 1 is voor vertrekkende en Terminal 2 voor arriverende vluchten. Jaarlijks verwerkt het vliegveld van Verona ruim twee miljoen passagiers. Vooral de zomermaanden zijn druk. Ryanair, Transavia en Alitalia zijn enkele bekende maatschappijen die op deze luchthaven vliegen.

Ik wil meer weten over

Arena van Verona

Van Verona Airport naar de stad

De luchthaven van Verona ligt op slechts twaalf kilometer afstand van de stad zelf. Het centrum is op verschillende manieren binnen een kort tijdsbestek te bereiken. Het openbaar vervoer is goed geregeld. Elke 20 minuten vertrekt de Aerobus van Verona Airport, die je in de stad bij centraal station Verona Porta Nuova afzet. Daar kun je te voet of per bus verder naar je accommodatie. Reis je met meerdere personen of met veel bagage, dan wordt de taxi een aantrekkelijkere optie. Een taxi van de luchthaven van Verona naar de stad kost 20 euro.

Een auto huren op het vliegveld van Verona

In plaats van met de bus of de taxi te reizen, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een auto te huren op het vliegveld van Verona. Vooral vakantiegangers die van plan zijn om tijdens hun verblijf ook uitstapjes te maken naar bijvoorbeeld het Gardameer of Venetië kiezen ervoor om een auto te huren op het vliegveld van Verona. Autovia, Auto Europa, Avis, Buchbinder, Europcar, Goldcar, Hertz, Inter Rent, Locauto, Sixt en Leasys zijn de verhuurbedrijven die op het vliegveld aanwezig zijn. Ze zijn van 08.00 tot ’s avonds laat geopend.

Faciliteiten op het vliegveld

Ondanks de stijgende stroom bezoekers, heeft het vliegveld van Verona daar de laatste jaren niet helemaal op weten in te spelen. De faciliteiten zijn beperkter dan je op een luchthaven met deze mate van belang zou verwachten. Het relatief kleine Verona Airport heeft een beperkt winkelaanbod. Vooral lokale producten en souvenirs zijn er verkrijgbaar. Bij enkele bars en snackbars kun je een versnapering krijgen. Een echt restaurant is niet aanwezig. Ook extra faciliteiten voor zakelijke reizigers zijn niet aanwezig. Het vliegveld is redelijk toegankelijk voor minder validen. Echter is er maar één invalidentoilet.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Verona?

Juliette helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt in Verona?

Juliette Verona
Juliette Verona expert
  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Verona voor je…