Vakantie naar Verona

1001 redenen om een romantische vakantie naar Verona te boeken

De historische stad Verona, hoofdstad van de gelijknamige regio, is een van de absolute parels van Noord-Italië. Niet alleen is Verona een belangrijke kunststad, ook is het dé Italiaanse stad van de liefde: het is de stad van Romeo en Julia. Wie in Verona in Italië zijn vakantie viert, doet dat bovendien op slechts een half uurtje rijden van het eveneens bewonderenswaardige Gardameer. Helderblauw water, bergtoppen en citrusbomen zijn hier de hoofdrolspelers van een prachtplaatje. Ook Venetië ligt binnen handbereik. Een vakantie naar Verona vervult al je verwachtingen.

Wat te verwachten als je in Verona in Italië je vakantie viert

Strijk je in Verona in Italië voor een vakantie neer, dan begeef je je in een stad die een historie van wel minstens 2000 jaar heeft. Het balkon van Romeo en Julia, de barokke paleizen rond het Piazza Erbe en het oude Teatro Romano dragen allemaal bij aan de charmante, dromerige sfeer die er in de stad hangt. Cultuur en historie gaan tijdens een vakantie in Verona hand in hand met ‘La Dolce Vita’, oftewel het heerlijke Italiaanse leven. Zonovergoten terrasjes zijn er in Verona in overvloed!

Manieren van reizen naar de Italiaanse stad van de liefde

Wil je in Verona in Italië je vakantie doorbrengen? Er bestaan verschillende manieren om naar de stad te reizen. De twee populairste vervoermiddelen zijn de auto en het vliegtuig. Vanuit Schiphol in Amsterdam kun je rechtstreeks naar deze Noord-Italiaanse stad vliegen. De vliegtijd bedraagt slechts een uur en 40 minuten. Vanuit Eindhoven zijn er met KLM directe vluchten mogelijk naar deze bestemming. Ga je met de auto op vakantie naar Verona, dan leg je vanaf Amsterdam een route van 1250 kilometer af. De meeste reizigers doen hier twaalf tot veertien uur over.

Accommodaties in en rond de stad

Wie in Verona in Italië zijn vakantie wil doorbrengen, heeft de keuze uit alle denkbare accommodatietypen. De meeste reizigers maken tijdens een stedentrip of vakantie in Verona gebruik van een hotel of appartement in de binnenstad, maar ook zijn er B&B’s genoeg die je met hun persoonlijke benadering een vakantie met een gouden randje kunnen bezorgen. Vergelijk de onderlinge prijzen echter goed met elkaar; vaak wil het prijskaartje niet eens zoveel zeggen over de kwaliteit die je van deze accommodatie kunt verwachten. Verona is gemiddeld genomen wel aanzienlijk goedkoper dan het nabijgelegen Venetië.

Het weer in Verona en de beste reistijd

In Verona is er in tegenstelling tot de meeste andere delen van Italië geen sprake van een mediterraan klimaat, maar van een warm zeeklimaat. Dit betekent dat je het gehele jaar door aangename temperaturen tijdens je vakantie in Verona kunt verwachten, maar ook dat de neerslag gedurende het hele kalenderjaar kan vallen. De maanden mei tot en met september gelden als de beste periode om in Verona in Italië je vakantie te vieren. In juli en augustus kunnen de temperaturen flink oplopen. Houd daar als actieve stedentripper voldoende rekening mee.

Handige tips & blog

10 redenen waarom je Verona moet hebben bezocht

Verona is de stad van de liefde, en staat zo ook bij iedereen bekend. Natuurlijk is deze stad ook op en top romantisch, maar dat is niet de enige reden waa...

De beste koffietentjes van Verona

Zoals al eerder gezegd is Verona buiten een walhalla voor iedereen die van heerlijk eten en wijn houd. Maar ook heeft de stad een levendige koffiecultuur. H...