Restaurants in Verona

De hemel op aarde in een restaurant in Verona

Verona mag dan de stad van Romeo en Julia zijn, maar een tweede hoofdrol is er weggelegd voor het eten. De restaurants van Verona weten je stuk voor stuk te verrassen met hun verfijnde smaken. In het historische Verona is een restaurant zo gevonden. Strijk zeker eens voor een aperitiefje en een hapje neer op een zonovergoten terrasje aan het Piazza del Erbe, maar wanneer je op zoek bent naar de beste restaurants van Verona, moet je dikwijls de smallere zijstraatjes in. Wij zetten wat aanraders voor je op een rijtje.

Authentiek uit eten in Verona bij een restaurant met de benaming ‘osteria’

Osteria’s zijn traditionele restaurants waar je voor niet al te veel geld kunt genieten van de ‘echte’ Italiaanse keuken. Dit soort restaurants vind je Verona zowel in het centrum als daarbuiten. Wil je in het centrum uit eten, schuif dan eens aan bij Osteria A la Carega aan de Via Cadrega 8. Ook Osteria Al Duca aan de Via Arche Scaligare 2 behoort binnen de categorie osteria’s tot de beste restaurants van Verona. Dit restaurant in het centrum bevindt zich in een in de dertiende eeuw gebouwd huis.

Aan tafel in een trattoria

Waar een osteria de budgetoptie is, ligt een trattoria tussen een ristorante en osteria in. De meestal door families gerunde zaken zijn informeel en vriendelijk geprijsd. Zoek je in Verona naar een restaurant dat onder deze noemer valt, zoek dan een tafeltje uit bij Trattoria al Pompiere aan de Vicolo Regina D’Ungheria 5. In dit knusse restaurant is plaats voor slechts 50 personen. Dit restaurant in Verona werd in de eerste helft van de vorige eeuw geopend en verkreeg zijn naam doordat zijn eerste eigenaar –een gepensioneerde brandweerman- nooit een andere naam verzon.

Op naar een ristorante: de beste restaurants van Verona

De beste restaurants van Verona zijn vaak de zaken die zichzelf ‘ristorante’ mogen noemen. Dit is binnen Italië de duurste categorie, maar de prijzen zijn voor Nederlandse begrippen meestal nog acceptabel. Zoek je in Verona naar een restaurant van niveau, overweeg dan eens Dari Ristorante & Inoteca aan de Vicolo Sieco S. Pietro Incarnario 5. Het restaurant ligt vlakbij de Arena van Verona en ademt een intieme sfeer. Nog een goede optie is Ristorante Il Desco aan de Via Dietro S. Sebastiano 5/7. Dit restaurant in Verona heeft zelfs een Michelinster.

De beste pizza restaurants van Verona

Soms wil je gewoon ongecompliceerd iets typisch Italiaans eten. En dan ga je voor die pizza, die ook niet mag ontbreken aan je bezoek aan de stad. Pizza restaurants in Verona vind je vanzelfsprekend overal en nergens. Absolute aanraders zijn Pizzeria da Vicenzo (Piazza Nogara 2), Pizzeria Tutti Gusti (Via Roveggia 28) en Signor Grano (Stradone Pora Palio 4A). Die laatstgenoemde pizzeria heeft een geschiedenis die wel 150 jaar teruggaat en in het Zuid-Italiaanse Puglia begon. De familierecepten zijn van generatie op generatie doorgegeven. Verlaat de plek niet zonder de focaccia te hebben geprobeerd.

Handige tips & blog

10 redenen waarom je Verona moet hebben bezocht

Verona is de stad van de liefde, en staat zo ook bij iedereen bekend. Natuurlijk is deze stad ook op en top romantisch, maar dat is niet de enige reden waa...

De beste koffietentjes van Verona

Zoals al eerder gezegd is Verona buiten een walhalla voor iedereen die van heerlijk eten en wijn houd. Maar ook heeft de stad een levendige koffiecultuur. H...