Zoek & boek

Overnachten in Verona

  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Waar en hoe kun je in en rond Verona overnachten?

De Italiaanse Stad van de Liefde weet jaarlijks duizenden bezoekers aan te trekken. Dat kan als nadeel hebben dat je de pracht van deze bestemming -vooral in het hoogseizoen- niet voor jezelf hebt. Anderzijds heeft de aantrekkingskracht van de stad er ook toe geleid dat er voldoende mogelijkheden tot overnachten in Verona bestaan. Voor een stad van beperkte omvang vind je er een behoorlijk indrukwekkend aanbod. Boek in het voorjaar en de zomer op tijd, want dan wordt het Vinitaly Festival in de stad gehouden.

In en rond Verona overnachten
Waar wacht je nog op?

Boek direct je overnachting in Verona

Overnachten in Verona

In welke wijk kun je het beste overnachten in Verona?

Net zoals iedere stad kent ook Verona een behoorlijk aantal wijken en buurten. Een paar daarvan zijn bij uitstek ideaal voor bezoekers die op zoek zijn naar een gezellige plek om te overnachten in Verona. Tot die wijken behoort natuurlijk ook het historische centrum, oftewel Città Antica. Wil je vooral goedkoop overnachten in Verona, kijk dan eens naar de opties in Veronetta, de boho studentenwijk aan de linkeroever van de rivier Adige. Voor een vooral rustig verblijf kies je voor wijken als Borgo Trento en San Zeno.

Top 5 accommodaties

Populaire accommodaties Verona

Hotel Italia

Hotel Firenze

Residenza Elisabetta

Relais Ristori B&B

Veronetta House

Hotels in de Stad van de Liefde

Alhoewel je voor een hotel in Verona niet zo diep in de buidel hoeft te tasten als voor een hotel in steden als Rome of Venetië, kun je er het beste toch maar vroeg bij zijn met je boeking. Gemiddeld genomen zijn de hotels in het historische centrum duurder dan elders in de stad, alhoewel de classificering natuurlijk ook een rol van belang speelt. Overnachten in Verona in Italië kan in budgethotels, maar ook in luxe 5-sterrenhotels.

Hotels in de Stad van de Liefde
Verona appartementen

Appartementen in de stad van Romeo en Julia

Zo romantisch als op het balkon van Julia aan de Via Cappella kan het haast niet worden, zou je denken. Maar daar vergis je je in! Verona telt een groot aantal charmante appartementen boordevol voorzieningen én met uitzicht op de historische straten van de stad. Om goedkoper te overnachten in Verona kies je voor een van de wijken buiten het historische centrum. Vooral Borgo Trento wordt in rap tempo populairder. Ook in de wijk San Zeno heb je de keuze uit een ruim aanbod.

Ik wil meer weten over

Arena van Verona

Een gezellige bed & breakfast

Ben je vooral op zoek naar een knus verblijf? Dan is een bed & breakfast, kortweg ook wel B&B genoemd, misschien wel iets voor jou. In feite verblijf je bij een gastheer of -vrouw die enkele kamers geheel voor zijn rekening neemt. Je kunt zo rekenen op de luxe en de faciliteiten van een hotel, maar dan met veel meer privacy en gezelligheid. In Verona vind je veel unieke B&B’s.

Relais Ristori B&B binnenplaats
In de groene omgeving van Verona

In de groene omgeving van Verona

Overnachten rond Verona in plaats van in de stad zelf kan natuurlijk ook. Wederom heb je genoeg hotels, appartementen en bed & breakfast accommodaties tot je beschikking, maar relatief vaak verblijven bezoekers hier in een vakantiewoning of op een camping. Rond Verona overnachten betekent zo dat je cultuur en de rust van de natuur in één vakantie verenigt.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Verona?

Juliette helpt je verder

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte verblijfplaats in het romantische Verona of bij het boeken van je vliegtickets? Verona.nl biedt je alle informatie die je nodig hebt om je bezoek aan Verona onvergetelijk te maken. Van tips voor romantische uitjes en culinaire ervaringen tot aanbevelingen voor culturele bezienswaardigheden en evenementen; ontdek alles wat je moet weten voor jouw perfecte reis naar Verona.

Juliette Verona
Juliette Verona expert
  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Verona voor je…