Hostels in Verona

De beste hostels van Verona

Ben je op zoek naar een hostel in Verona, dan is het belangrijk dat je op tijd boekt. Zeker wanneer je in het hoogseizoen reist. Van een groot aanbod is namelijk geen sprake. De hostels van Verona kunnen –net zoals dat voor de hotels in de stad geldt- wat betreft kwaliteit sterk van elkaar verschillen. Dit zie je niet altijd terug in het prijskaartje. Bekijk je keuzemogelijkheden dus kritisch alvorens je besluit een van de hostels in Verona vast te leggen. In de meeste hostels kun je kiezen tussen een dorm (slaapzaal) en een privékamer.

Het Backpackers Hostel Verona

Het Backpackers Hostel Verona behoort niet zonder reden tot de meest populaire accommodaties onder rugzaktoeristen. Dit hostel in Verona is slechts zeven minuten verwijderd van het treinstation Verona Porta Nuova en heeft een ruime en gezellige gedeelde huiskamer. Ook in de keuken kom je niets tekort. Alle basic kamers zijn uitgerust met een eigen badkamer en sommige kamers hebben zelfs een balkon. De Arena van Verona ligt op 3,5 kilometer afstand. Je kunt deze en de andere bezienswaardigheden in de stad te voet bereiken, of gebruikmaken van het goed georganiseerde en relatief goedkope openbaar vervoer.

The Hostello, de beste van alle hostels in Verona voor vrouwelijke reizigers

Voor vrouwelijke reizigers zijn er diverse prettige hostels in Verona. The Hostello is echter de topfavoriet. In 2020 werd het zelfs tot het achtste beste vrouwenhostel van Europa verkozen en tot het negende beste kleinschalige hostel wereldwijd. Als dat niet genoeg belooft…? Dit hostel in Verona ligt in de wijk Veronetta, een van de oudste wijken van de stad. De universiteit ligt vlakbij en ook wordt het hostel omringd door tal van bars, restaurants en galerijen. Het hostel telt vier verdiepingen en heeft een mooie tuin.

Protezione della Giovane

Ook Protezione della Giovane behoort tot de hostels van Verona die voor vrouwelijke reizigers bedoeld zijn. Ook is het een van de hostels van Verona die in het historische centrum van de stad zijn gelegen. Protezione della Giovane ligt op 200 meter afstand van de kathedraal van Verona. De accommodatie zelf is in een 18e-eeuws pand gelegen en beschikt over een tuin én een bibliotheek. Het uitzicht vanuit je kamer geeft dit hotel nog eens extra bonuspunten: je hebt uitzicht over de binnenplaats en de daken van de stad. De kamers hebben de voor Verona typerende houten balkons.

StraVagante Hostel

Tot slot het StraVagante Hostel, dat eveneens tot de meest gewaardeerde hostels in Verona behoort. De accommodatie ligt in het hart van de stad en beschikt over een tuin en een bar. Je kunt kiezen voor een tweepersoonskamer, of een gedeelde slaapzaal voor drie of vier personen. Elke kamer heeft zijn eigen privébadkamer. Wat het StraVagante Hostel in Verona verder uniek maakt, is het feit dat het deelneemt aan een project dat zich erop richt bepaalde wijken weer nieuw leven in de blazen door middel van bijvoorbeeld graffiti en street art. Een leuke toevoeging aan je verblijf!

Handige tips & blog

10 redenen waarom je Verona moet hebben bezocht

Verona is de stad van de liefde, en staat zo ook bij iedereen bekend. Natuurlijk is deze stad ook op en top romantisch, maar dat is niet de enige reden waa...

De beste koffietentjes van Verona

Zoals al eerder gezegd is Verona buiten een walhalla voor iedereen die van heerlijk eten en wijn houd. Maar ook heeft de stad een levendige koffiecultuur. H...