Campings in Verona

De perfecte uitvalsbasis vind je op een camping rond Verona

Verona is een prachtige stad boordevol kunst en cultuur. Maar dat niet alleen. De hoofdstad van de gelijknamige provincie ligt ook in een prachtige, natuurlijke omgeving. En hoe kun je daar nou beter van genieten dan op een camping bij Verona? Campings rond Verona zijn de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar de stad en het omringende gebied. Bovendien is het niet alleen mogelijk om op een camping in de buurt van Verona te verblijven, zelfs binnen de stadsmuren bestaan accommodaties. Wij zetten enkele topcampings voor je op een rijtje.

Camping Verona Village, een relatief grote camping bij Verona

Camping Verona Village is een camping bij Verona die 150 plaatsen van elk ongeveer 50 vierkante meter telt. Op deze camping, die aan Verona grenst, huur je een stacaravan met alles erop en eraan. Dagelijks wordt er op deze camping een Italiaans ontbijt geserveerd, een heerlijk begin van je dag! Deze camping rond Verona ligt feitelijk in een van de buitenwijken van de Italiaanse kunststad, waardoor het historische centrum binnen handbereik ligt. Beschik je niet over een auto? Geen probleem. Er is een bushalte direct bij de ingang van deze gloednieuwe camping.

Camping Castel San Pietro, een van de meest unieke campings van Verona

Camping Castel San Pietro is vanwege zijn ligging bijzonder te noemen. Deze camping in Verona bevindt zich namelijk binnen de oude stadsmuren, aan de voet van de San Pietro Heuvel waar bovenop het gelijknamige kasteel prijkt. De terrassencamping ligt tussen de bomen, waardoor er altijd voldoende schaduw is. Ongetwijfeld is Camping Castel San Pietro een van de campings in Verona die je van een bijzonder uitzicht voorzien. De natuurlijke oase binnen de stadsmuren biedt je een rustig verblijf op slechts een paar minuten lopen van Verona’s historische kern.

Agricampeggio Corte Comotte, een landelijke camping in de buurt van Verona

Corte Comotte is een kleine camping nabij Verona die plaats biedt voor vijftien campers en caravans en eveneens aan tentkampeerders. De kleinschalige agriturismo behoort tot de campings nabij Verona die op slechts een paar kilometer afstand van het centrum liggen. Camping Corte Comotto weet zijn gasten extra te charmeren met zijn lokale producten, zoals seizoensgebonden fruit en groenten, vruchtensappen, jam, maar ook kruiden zoals saffraan. De vriendelijke eigenaren stellen alles in het werk om je verblijf op deze camping in de buurt van Verona zo aangenaam mogelijk te maken.

Agricampeggio El Bacan: van perzikbedrijf tot natuurcamping

El Bacan is nog zo’n camping in de buurt van Verona die onder de noemer ‘agriturismo’ valt. Deze camping bij Verona ligt in Sona, op ongeveer 20 minuten rijden van het Gardameer. Ook het centrum van Verona is binnen datzelfde tijdbestek bereikbaar. De eigenaren van Agricampeggio El Bacan begonnen initieel met het kweken van perziken, maar breidden vanwege de grote vraag vanuit de omgeving ook uit met andere verse producten. Naarmate men vaker voor evenementen werd ingeschakeld, ontstond het idee om hun kwekerij in een educatieve boerderij te veranderen. De schaduwrijke plaatsen zijn ideaal.

Agricampeggio Tione

Ook Agricampeggio Tione is een camping in de buurt van Verona die je graag laat kennismaken met de natuurlijke schoonheid van de omgeving. De eigenaren zijn trots op hun Noord-Italië, maar vinden dat de regio rondom Verona wel wat meer aandacht verdient. Middels hun camping, die ten zuidwesten van Verona ligt, willen ze jou die schoonheid ook laten ervaren. Het dichtstbijzijnde dorpje is Villafranca di Verona, een middelgroot stadje met zelfs wat historische bezienswaardigheden. Verblijf je op Agricampeggio Tione, dan is ook het Gardameer binnen handbereik.

Camping Cisano

Op Camping Cisano verblijf je op 25 kilometer afstand van de prachtige stad Verona. Het terrein is gelegen aan het Gardameer, het grootste en diepste meer van Italië. Vooral in de zomermaanden is het hier heerlijk vertoeven. Camping Cisano, die voluit eigenlijk Camping Cisano San Vito heet, ligt aan de oostelijke oevers van het Gardameer, bij het dorpje Bardolino. Bardolino behoort tot de mooiste dorpjes van het land en behoort tot de eerste plekken rond het Gardameer waar er sprake was van toerisme. Vooral de haven, wandelpromenade en het omringende groen maken het een schilderachtig plaatje.

Boek je camping op tijd

Ben je van plan om tijdens je aankomende vakantie op een camping in Verona of op een camping in de buurt van Verona te verblijven? Wanneer je van plan bent in het hoogseizoen te vertrekken, doe je er goed aan om op tijd te reserveren. Vooral de campings bij Verona die zich dichter bij het Gardameer bevinden, raken snel vol. Een camping rond Verona of het Gardameer is een prima uitvalsbasis voor uitjes in de omgeving. De wegen in Noord-Italië zijn relatief goed en de afstanden kort.

Handige tips & blog

10 redenen waarom je Verona moet hebben bezocht

Verona is de stad van de liefde, en staat zo ook bij iedereen bekend. Natuurlijk is deze stad ook op en top romantisch, maar dat is niet de enige reden waa...

De beste koffietentjes van Verona

Zoals al eerder gezegd is Verona buiten een walhalla voor iedereen die van heerlijk eten en wijn houd. Maar ook heeft de stad een levendige koffiecultuur. H...