Zoek & boek

Torre dei Lamberti

  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie
Het letterlijke hoogtepunt van de stad

Torre dei Lamberti

De Torre dei Lamberti vind je in Verona in het bruisende stadshart, tussen de pleinen Piazza delle Erbe en Piazza dei Signori in. De Torre dei Lamberti werd in de twaalfde eeuw gebouwd en verkreeg zijn naam vanwege de familie die hiertoe opdracht gaf. Met zijn 84 meter is de toren het hoogste gebouw van Verona. Hij is een van de vele imposante bouwwerken op het plein dat al in de Middeleeuwen een centrale rol in het dagelijks leven vervulde. De klokken van de Torre dei Lamberti luiden nog elk halfuur.

Torre dei Lamberti
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Verona

Torre dei Lamberti

De geschiedenis van de Torre dei Lamberti in Verona

Van de opdrachtgevers van de bouw van de Torre dei Lamberti in Verona is eigenlijk maar vrij weinig bekend. De nobele familie Lamberti wordt ietwat met een sluier van mysterie omhuld. De invleodrijke familie liet de Torre dei Lamberti bouwen voor alle inwoners van de stad, ter bescherming tegen eventueel gevaar. In eerste instantie was de toren slechts 37 meter hoog, maar hij werd vervolgens geïntegreerd in het Palazzo del Consiglio. Na een blikseminslag werd de toren hersteld en uitgebreid met onder andere de zo typerende achthoekige klokkamer.

Ik wil meer weten over

Arena van Verona

De klokken van de toren

De achthoekige klokkentoren van de Torre dei Lamberti in Verona heeft vier klokken. De grootste wordt Rengo genoemd en werd gebruikt om het leger in het geval van een noodsituatie te alarmeren. De kleinste klok van de Torre dei Lamberti heeft de naam marangona. Deze werd gebruikt wanneer er sprake was van brand op het marktplein of in de directe omgeving daarvan. De twee andere bellen werden pas aan het eind van de achttiende eeuw toegevoegd. Torre dei Lamberti speelde dus een belangrijke rol in het dagelijks leven van Verona en haar inwoners.

Het uitzicht vanaf de top

Natuurlijk is het ook mogelijk om de Torre dei Lamberti te beklimmen. Vanaf zijn top word je getrakteerd op enkele van de prachtigste uitzichten op Verona. Zo zie je onder andere de bekende Arena van Verona en de Basiliek van Sant Anastasia. Wanneer je goed ter been bent en over voldoende conditie beschikt, zijn de 368 traptreden prima te belopen. Ben je iets minder goed ter been, dan kun je gebruikmaken van de lift. Wees je ervan bewust dat de klokken nog elk halfuur luiden en dit ook met een behoorlijk volume doen.

Praktische informatie voor je bezoek aan de toren

De Torre dei Lamberti is in 1972 opengesteld voor bezoekers en heeft sindsdien op al heel wat interesse mogen rekenen. Je vindt de toren aan de Piazza delle Erbe en daarmee dus in het hard van de stad, aan de Via della Costa 2. Je kunt de Torre dei Lamberti op werkdagen tussen 10.00 en 18.00 bezoeken en in de weekenden tussen 11.00 en 19.00. Vanaf 45 minuten voor sluitingstijd is toegang niet meer mogelijk. Kaartjes kosten acht euro. Op maandag ontvang je drie euro korting op de entree.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Top 5 accommodaties

Populaire accommodaties

Hotel Albergo Mazzanti

Hotel San Luca

Hotel Italia

Hotel Leon d’Oro

Meer weten over Verona?

Juliette helpt je verder

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte verblijfplaats in het romantische Verona of bij het boeken van je vliegtickets? Verona.nl biedt je alle informatie die je nodig hebt om je bezoek aan Verona onvergetelijk te maken. Van tips voor romantische uitjes en culinaire ervaringen tot aanbevelingen voor culturele bezienswaardigheden en evenementen; ontdek alles wat je moet weten voor jouw perfecte reis naar Verona.

Juliette Verona
Juliette Verona expert
  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Verona voor je…