Zoek & boek

Piazza delle Erbe

  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie
Één van Italië’s mooiste pleinen

Piazza delle Erbe

Piazza delle Erbe in Verona behoort tot de mooiste pleinen van het land. In het Romeinse Rijk was het van groot belang, want Piazza delle Erbe gold toen als het forum van de stad. Tegenwoordig tref je er een dagelijkse markt en is het ook dankzij vele terrasjes aan dit plein een gezellig drukke bedoening. Piazza delle Erbe wordt omringd door mooie gebouwen die elk een belangrijke rol in de geschiedenis hebben gespeeld. Alhoewel het plein dagelijks massa’s toeristen aantrekt, is zijn schoonheid zo sterk, dat deze je ondanks dat niet ontgaat.

Piazza delle Erbe
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Verona

Piazza della Erbe

De geschiedenis van Piazza delle Erbe in Verona

Piazza delle Erbe in Verona was zoals gezegd in de Romeinse tijden het centrale plein van de stad, dat ook wel met ‘Forum Romanum’ werd aangeduid. Dergelijke pleinen waren in die periode de plek waar zich het politieke, economische en sociale leven afspeelden. Het oudste monument op het historisch én architectonisch interessante Piazza delle Erbe in Verona is de in 1368 gebouwde fontuin, waarin het standbeeld ‘Madonna Verona’ is geplaatst. Deze is overigens nog veel ouder en wordt geschat aan het eind van de vierde eeuw na Christus te zijn vervaardigd.

Ik wil meer weten over

Arena van Verona

Bouwwerken van betekenis aan dit oogverblindende plein

Aan het Piazza delle Erbe in Verona liggen diverse bouwwerken met elk een eigen geschiedenis. Enkele voorbeelden daarvan zijn het Palazzo Maffei, Palazzo del Comine en Casa del Mercanti. Die laatste was vroeger een handelshuis. Het bouwwerk dat letterlijk boven de rest uit steekt, is de Torre dei Lamberti, oftewel de Lambertitoren. Deze stamt uit de twaalfde eeuw en is maar liefst 84 meter hoog. Hij werd door de machtige Lamberti familie op het Piazza delle Erbe gebouwd met als doel de bewoners van de stad te waarschuwen in het geval van gevaar.

Andere architectonische meesterwerken van belang

Naast de imposante Torre dei Lamberti, die je overigens ook kunt beklimmen, zijn ook het eerder genoemde Palazzo Maffei en het Casa del Mercanti het waard om eens beter te bekijken. De eerstgenoemde betreft een barok paleis met een wel heel bijzonder element: boven de gevel staan zes sculpturen van Romeinse goden. De marmeren pilaar voor het paleis heeft de afbeelding van de leeuw van San Marco. Palazzo Maffei is zonder twijfel het meest markante gebouw aan de Piazza delle Erbe. Het Casa dei Mercanti komt uit de twaalfde eeuw en huisvest nu een Italiaanse bank.

Dé plek om van het bruisende Veronese leven te genieten

Het Piazza delle Erbe behoort tot de drukste plekken van de stad. Net als in de Middeleeuwen komen er ook nu nog op dagelijkse basis grote hoeveelheden bezoekers. Daarmee heeft het plein zijn oorspronkelijke karakter eigenlijk altijd weten te behouden. Maak zeker eens een wandelingetje over de markt, maar strijk ook neer aan een van de terrasjes die aan het Piazza delle Erbe grenzen. Bestel een typisch Italiaanse cappuccino, of in de namiddag een Aperol Spritz met een hapje, en geniet van de gezellige taferelen die zich er afspelen.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Top 5 accommodaties

Populaire accommodaties

Hotel Albergo Mazzanti

Hotel San Luca

Hotel Italia

Hotel Leon d’Oro

Meer weten over Verona?

Juliette helpt je verder

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte verblijfplaats in het romantische Verona of bij het boeken van je vliegtickets? Verona.nl biedt je alle informatie die je nodig hebt om je bezoek aan Verona onvergetelijk te maken. Van tips voor romantische uitjes en culinaire ervaringen tot aanbevelingen voor culturele bezienswaardigheden en evenementen; ontdek alles wat je moet weten voor jouw perfecte reis naar Verona.

Juliette Verona
Juliette Verona expert
  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Verona voor je…