Zoek & boek

Piazza dei Signori

  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie
Een plein van belang

Piazza dei Signori

Piazza dei Signori hoort in Verona tot een van de mooiste historische plekken van de stad. Het plein lijkt op het eerste gezicht een verlenging van de Piazza delle Erbe, maar wie goed kijkt, ziet dat zijn vorm en stijl wel degelijk anders zijn. De Piazza dei Signori is een plein waaromheen gebouwen van belang zijn gevestigd, waaronder degene van waaruit de familie Scaligeri regeerde. Inderdaad, dezelfde familie die Castelvecchio aan de rivier de Adige liet bouwen. Sinds 1865 wordt het uiterlijk van het plein grotendeels bepaald door een standbeeld van dichter Dante Alighieri.

Piazza dei Signori Verona
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Verona

Piazza dei Signori Verona

De Scagliari familie

Zoals gezegd werd het uiterlijk en het gebruik van het Piazza dei Signori in Verona vroeger grotendeels bepaald door de machthebbende familie Scagliari. Deze familie heerste in zowel de dertiende als de veertiende eeuw over Verona, alhoewel zij al sinds de elfde eeuw in Verona gevestigd waren. Het boegbeeld van de familie was Cangrande II, die ook als beschermheer van Dante fungeerde. In eerste instantie regeerde hij samen met zijn broer Alboino, maar na zijn overleden werd Cangrande II alleenheerser. Hij heerste met een ijzeren vuist in Verona, wat leidde tot grote armoede in de stad.

Ik wil meer weten over

Arena van Verona

Het meest magnifieke gebouw op het Piazza dei Signori in Verona

Het bijzonderste gebouw dat je op de Piazza dei Signori in Verona zult bewonderen, is Loggia del Consiglio. Het werd een flinke periode na de heerschappij van de Scaligeri familie gebouwd, namelijk in het jaar 1476. Dit gebouw op het Piazza dei Signori geldt als een van de meesterwerken van de Venetiaanse Renaissance en is uniek in Verona. De voorgevel wordt gesierd met standbeelden van personen waarvan wordt vermoed dat zijn in Verona werden geboren, zoals Gaius Valerius, Aemilius Macer en Cornelius Nepos.

Andere gebouwen op het plein

Alhoewel de Loggia del Consiglio het meest in het oog springende gebouw op het Piazza dei Signori is, betekent dat niet dat er niet nog meer is te zien. Links van dit gebouw staat namelijk ook Casa della Pieta. Een op het eerste gezicht gewoon gebouw, maar de erop afgebeelde vrouw met een vlag in haar hand symboliseert de stad Verona onder Venetiaanse heerschappij. Het Palazzo del Podesta, dat ook wel Palazzo del Governo wordt genoemd, was ooit de zetel van heerschappij van de Scaligeri familie. Het Palazzo dei Tribunali werd in 1575 gebouwd.

Geniet van het hedendaagse leven op het Piazza dei Signori in Verona

Het Piazza dei Signori staat in stevig contrast met het veel drukkere Plazza delle Erbe, ondanks het feit dat er ook hier meer dan genoeg terrasjes zijn om uit te kiezen. De terrasjes zijn vooral in de avonduren goed bezet. Niet alleen door de toeristen, maar ook door de locals zelf. Terwijl ouders en grootouders tafelen of borrelen bij een van de Italiaanse zaakjes aan het plein, vermaken de kinderen zich al spelend. Een fijn plekje in Verona waar je van het dagelijks leven in de stad kunt proeven.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Top 5 accommodaties

Populaire accommodaties

Hotel Albergo Mazzanti

Hotel San Luca

Hotel Italia

Hotel Leon d’Oro

Meer weten over Verona?

Juliette helpt je verder

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte verblijfplaats in het romantische Verona of bij het boeken van je vliegtickets? Verona.nl biedt je alle informatie die je nodig hebt om je bezoek aan Verona onvergetelijk te maken. Van tips voor romantische uitjes en culinaire ervaringen tot aanbevelingen voor culturele bezienswaardigheden en evenementen; ontdek alles wat je moet weten voor jouw perfecte reis naar Verona.

Juliette Verona
Juliette Verona expert
  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Verona voor je…