Zoek & boek

Piazza Bra

  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie
Het grootste plein van de Stad van de Liefde

Piazza Bra

Het Piazza Bra in Verona, dat vaak kortweg Bra wordt genoemd, is het grootste plein van de stad. Sommigen beweren dat het zelfs het grootste plein van het land is. Het plein wordt gesierd door enkele noemenswaardige gebouwen, maar ook door tal van cafés en restaurants. In het midden bevindt zich een kleine tuin waar dennenbomen vooral op warme zomerdagen voor wat aangename schaduw zorgen. In deze tuin staat het bronzen beeld van Victor Emmanuel II, de eerste koning van Italië. Piazza Bra heeft een centrale ligging in de stad.

Piazza Bra
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Verona

Piazza Bra

De sfeer op het plein

Dankzij zijn ligging fungeert Piazza Bra haast een beetje als een ontvangstplek voor iedereen die de stad binnenkomt. Het plein heeft een ietwat romantische sfeer en ontleent zijn naam aan het Duitse woord ‘breit’, dat breed betekent. Op het brede plein voor de stadspoorten vind je onder andere de Fonatna delle Alpi, die werd gebouwd vanwege het ‘broederschap’ met de Duitse stad München. Deze zette op zijn beurt een standbeeld van Julia op zijn stadsplein. De promenade van Piazza Bra in Verona is gemaakt van roze marmer uit de Valpolicellaregio.

Ik wil meer weten over

Arena van Verona

Al 2000 jaar vermaak voor het publiek

Aan het Piazza Bra in Verona grenst het wereldberoemde amfitheater van de stad: de Arena van Verona. Hier streden moedige gladiatoren tot de dood, enkel en alleen ter vermaak van het publiek. In eerste instantie bood het amfitheater plek aan wel 30.000 toeschouwers. Na een aardbeving verminderde de capaciteit. Sinds 1913 worden er operavoorstellingen gegeven in het aan de Piazza Bra grenzende amfitheater. Daarmee staat ook het plein zelf in zekere mate symbool voor al 2000 jaar vermaak voor het publiek. Vermaak is in de zomermaanden op zijn top, wanneer het operafestival van Verona plaatsvindt.

Andere gebouwen van belang aan de Piazza Bra in Verona

De Arena van Verona mag dan wellicht het belangrijkste bouwwerk zijn dat de Piazza Bra siert, er zijn echter nog meer gebouwen die de aandacht trekken van een ieder die in cultuur en historie is geïnteresseerd. Neem bijvoorbeeld de Gran Guardia, een gebouw dat in de zeventiende eeuw werd vervaardigd en twaalf imposante pilaren telt. Ook het Palazzo Barbieri, aan de oostkant van het Piazza Bra, is een foto waard. Het werd in de negentiende eeuw door de architect Giuseppe Barbieri gebouwd en behoort al anderhalve eeuw tot de gemeente van Verona.

Eten en drinken rond het plein

Net zoals de andere pleinen in de stad is ook het Piazza Bra in Verona een van de favoriete verzamelpunten van de stad. Niet alleen onder toeristen, maar ook onder locals. Op het Piazza Bra is een grote hoeveelheid cafés en restaurants aanwezig. Kiezen kan nog wel eens lastig worden als je hier wilt aanschuiven. Probeer of je na kunt gaan in welke eetgelegenheden en cafés veel locals zitten. Op plekken waar de inwoners van de stad zelf ook neerstrijken, kun je uitgaan van kwalitatief hoogwaardige gerechten voor een schappelijke prijs.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Top 5 accommodaties

Populaire accommodaties

Hotel Albergo Mazzanti

Hotel San Luca

Hotel Italia

Hotel Leon d’Oro

Meer weten over Verona?

Juliette helpt je verder

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte verblijfplaats in het romantische Verona of bij het boeken van je vliegtickets? Verona.nl biedt je alle informatie die je nodig hebt om je bezoek aan Verona onvergetelijk te maken. Van tips voor romantische uitjes en culinaire ervaringen tot aanbevelingen voor culturele bezienswaardigheden en evenementen; ontdek alles wat je moet weten voor jouw perfecte reis naar Verona.

Juliette Verona
Juliette Verona expert
  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Verona voor je…