Zoek & boek
’s Werelds bekendste liefdesverhaal

Casa di Giulietta

  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Het huis van Julia

Honderdduizenden toeristen begeven zich jaarlijks naar Via Cappello 23, oftewel Casa di Giulietta.
Het verhaal van twee verliefde mensen die vanwege hun rivaliserende families niet bij elkaar mochten zijn, weet bij vrijwel iedereen een gevoelige snaar te raken. Casa di Giulietta in Verona zou het huis zijn waar Julia zou hebben gewoond. Op het balkon zou Julia de liefdesverklaring van haar Romeo hebben aangehoord. Verona en Romeo en Julia zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze bezienswaardigheid mag je tijdens je bezoek dus onder geen beding missen.

Huis van Julia
Niet in de rij staan?

Boek direct je Casa di Giulietta ticket

Het huis van Julia is een must-see attractie in Verona, bekend geworden door Shakespeare’s beroemde tragedie, Romeo en Julia. Dit historische huis trekt liefhebbers van over de hele wereld die het beroemde balkon willen aanschouwen. Om niet onnodig lang in de rij te staan, is het aan te raden om direct je Casa di Giulietta ticket online te bestellen!

Casa di Giulietta
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Verona

Casa di Giulietta

Het Verhaal van Casa di Giulietta in Verona

Casa di Giulietta is een van de meest beroemde en romantische bezienswaardigheden, bekend om het balkon waar Julia volgens Shakespeare’s verhaal naar haar Romeo zou hebben geroepen. Dit historische huis trekt liefhebbers van over de hele wereld aan, die de romantische sfeer willen ervaren en hun liefde willen bezegelen door een brief te schrijven aan Julia of hun namen op de muur van de binnenplaats te plaatsen. Het is een symbool van eeuwige liefde en een must-see voor bezoekers van Verona.

Ik wil meer weten over

Arena van Verona

Het geheim van Casa di Giulietta

Verona en Romeo en Julia, ze roepen enkel en alleen romantische associaties op. Toch hebben Romeo en Julia nooit bestaan. Ze werden geboren uit de rijke fantasie van William Shakespeare. Hoe Casa di Giulietta in Verona dan toch zo beroemd kon worden? Heel simpel. De stad Verona kocht het ruim een eeuw geleden van de familie Dal Capello, wiens naam lijkt op de familienaam van Julia (Capuleti). Eén en één is twee, moet men gedacht hebben. Het briljante idee om Via Cappello 23 tot Casa di Giulietta om te dopen, was al snel geboren.

Het standbeeld van Julia

In de binnentuin van Casa di Giulietta in Verona vind je het borstbeeld van Julia, dat in 1972 werd gemaakt. Je kunt deze bekijken zonder een entreekaartje voor de woning te kopen. Volgens de legende zou het wrijven over de rechterborst van Julia tot geluk in de liefde leiden. Dat velen hier hun hoop op vestigden, blijkt uit het feit dat er in het originele beeld zelfs een gat in de borst terechtkwam. Je ziet het beeld bij de kassa. In de tuin vind je een replica, waarvan het metaal inmiddels ook al behoorlijk is beschadigd.

Casa di Giulietta in Verona bezoeken

Wil je in Verona van het verhaal van Romeo en Julia proeven, bekijk Casa di Giulietta dan van binnen. Dit is overigens ook de enige manier om die gewilde foto op het balkon te maken. Dit balkon werd overigens pas later aan het huis bevestigd, zodat de woning meer in lijn zou komen met het verhaal van Romeo en Julia. Binnen in Casa di Giulietta is een klein museum gevestigd, waar je diverse fresco’s en het zestiende-eeuwse keramiek van Julia bekijkt. Ook worden er kostuums en rekwisieten uit de film ‘Romeo en Julia’ tentoongesteld.

Praktische informatie voor wie in Verona Romeo en Julia wil ervaren

Ben je van plan Casa di Giulietta aan de Via Cappello 23 te bezoeken, doe dit dan het liefst vroeg in de ochtend of juist laat in de middag. Op deze tijdstippen zijn er iets minder bezoekers en wordt er zo dus ook minder afbreuk gedaan aan de romantische sfeer rond deze plek. Een entreekaartje kost zes euro. Online reserveren wordt aanbevolen. Casa di Giulietta in Verona is dagelijks tussen 08.30 en 19.30 geopend, behalve op maandag. Op die dag opent het museum zijn deuren pas om 13.30.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Top 5 accommodaties

Populaire accommodaties

Hotel Albergo Mazzanti

Hotel San Luca

Hotel Italia

Hotel Leon d’Oro

Meer weten over Verona?

Juliette helpt je verder

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte verblijfplaats in het romantische Verona of bij het boeken van je vliegtickets? Verona.nl biedt je alle informatie die je nodig hebt om je bezoek aan Verona onvergetelijk te maken. Van tips voor romantische uitjes en culinaire ervaringen tot aanbevelingen voor culturele bezienswaardigheden en evenementen; ontdek alles wat je moet weten voor jouw perfecte reis naar Verona.

Juliette Verona
Juliette Verona expert
  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Verona voor je…