Zoek & boek
Een van de grootste amfitheaters van Italië

Arena van Verona

  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

De Arena van Verona

De Arena van Verona, in het Italiaans Arena di Verona genoemd, is een Romeins amfitheater in het hart van deze Noord-Italiaanse stad. Deze arena in Verona is een van de meest antieke die je op de wereld kunt bezoeken en is ondanks zijn hoge leeftijd bijna optimaal bewaard gebleven. Niet voor niets doet hij dienst als theater voor de elke zomer in Verona gehouden opera. Het operaseizoen loopt jaarlijks van juni tot en met september. Wil jij een opera in Verona bijwonen? Lees dan hier over dit bijzondere gebouw en de optredens die hier worden verzorgd.

Arena Verona
Niet in de rij staan?

Boek direct een rondleiding in de Arena van Verona

Een van de best bewaarde oude amfitheaters is de Arena van Verona. Deze bezienswaardigheid trekt jaarlijks duizenden bezoekers, hierdoor staan er ook vaak lange rijen. Om niet onnodig lang in de rij te staan, is het aan te raden om direct je Arena van Verona ticket online te bestellen!

Arena van Verona
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Verona

Amfitheater Verona

Een van de grootste amfitheaters van Italië

De Arena van Verona heeft een centrale plaats in de stad. Hij grenst aan het Piazza Bra en werd in de eerste helft van een eerste eeuw na Christus gebouwd. Deze periode luidde het einde van het Rijk van Augustus in en het begin van het Rijk van Claudius. Deze arena in Verona behoort tot de grootste amfitheaters van Italië. Zijn slimme vormgeving zorgt voor een perfecte akoestiek, waar je je ook in de arena bevindt. In zijn begintijd was het amfitheater in staat om maar plaats te bieden aan maar liefst 30.000 toeschouwers.

Ik wil meer weten over

Casa di Giulietta

De geschiedenis van het Colosseum van Verona

De Arena van Verona wordt ook wel het Colosseum van Verona genoemd. Van oudsher diende het Colosseum voor de spelen die de Romeinse keizers organiseerden. Die spelen hielden ze meestal om  het draagvlak onder de bevolking te vergroten. Met een flinke portie entertainment konden de toch al oppermachtige keizers op nog meer goedkeuring van hun onderdanen rekenen. Gladiatoren vochten in het Colosseum van Verona tegen elkaar en tegen wilde dieren. Het imposante bouwwerk bood plaats aan wel 30.000 toeschouwers. Sinds de Renaissance wordt het Colosseum van Verona als theater gebruikt.

Een bezoek aan de arena in Verona

Deze indrukwekkende arena in Verona kan op dagelijkse basis worden bezocht. Een toegangskaartje kost voor volwassenen 10 euro. Voor senioren en studenten geldt er een gereduceerde prijs van 7,50 euro. Kinderen van 8 tot 14 jaar oud betalen slechts een euro om dit imposante bouwwerk van binnen te kunnen bekijken. Kinderen jonger dan 8 jaar mogen gratis naar binnen. Op maandag kun je het amfitheater tussen 13.30 en 19.30 bezoeken, op de overige dagen van de week tussen 08.30 en 19.30. De kaartverkoop stopt een uur voor sluitingstijd. Het is ook mogelijk om vooraf tickets te kopen zodat je niet in de rij hoeft te staan. Onderstaand enkele tickets die je kunt kopen.

Bekende artiesten die ooit in dit amfitheater hebben opgetreden

Menig artiest van wereldformaat heeft zijn talenten al in de Arena van Verona mogen tentoonstellen. Vandaag de dag vinden er regelmatig concerten plaats van hedendaagse pop- en rockbands en soloartiesten. Bekende namen die hier ooit in de schijnwerpers hebben gestaan, zijn Duran Duran, Paul McCartney, Whitney Houston, Kiss, Evenescence, Pink Floyd, Alicia Keys en natuurlijk Eros Ramazzotti en Laura Pausini van eigen bodem. Net als de vele concerten die in de Arena van Verona in 2019 zijn gegeven, heeft ook het jaar 2020 een interessante agenda.

De arena als thuisbasis voor het oudste operafestival ter wereld

De Arena van Verona is de thuisbasis voor het oudste operafestival van de hele wereld. De optredens beginnen doorgangs rond zonsondergang en de toeschouwers, de plaatsnemen op de stenen ‘stoelen’ van de arena, nemen dan kleine kaarsjes mee. Magie ten top! De eerste opera’s werden in 1913 op deze plek gegeven, om de geboortedag van Giuseppe Verdi te herdenken. De allereerste opera werd begonnen met de opvoering van Aïda. Iets wat sindsdien een traditie is gebleven. Vandaag de dag kunnen 16.000 toeschouwers in Verona in de arena de opera bijwonen.

Bezoek in Verona de opera en beleef een onvergetelijke avond

Het operafestival van Verona vindt jaarlijks van juni tot en met september plaats. Weet jij voor de opera van Verona tickets te bemachtigen? Dan ben je een gelukkig persoon. Je gaat namelijk een van de meest magische avonden van je leven tegemoet, en dat ook nog eens tegen vaak een heel schappelijke prijs. Tenminste, als je plaatsneemt op de niet-gereserveerde stenen trappen. Voor tickets voor de gereserveerde zitplaatsen betaal je iets meer. De prijzen voor de tickets kunnen oplopen tot 200 euro, afhankelijk van je specifieke zitplaats en de voorstelling zelf.

Aïda als vast onderdeel van het operafestival

Zoals eerder gezegd is de uitvoering van Aïda in Verona aan het begin van het operafestival een vast gegeven. Het tot een op het operafestival uitgegroeide traditie is een stuk dat werd geschreven door Verdi. Sterker nog, het behoort tot een van zijn drie meesterwerken. Verdi was een pianist, organist, dirigent en componis. Hij was zelfs een van de grootste componisten van Italiaanse opera’s. Hij schreef er in totaal maar liefst 26. Aïda is een tragisch liefdesverhaal dat zich afspeelde in het oude Egypte, waarbij de dochter van een farao hevig verliefd wordt op een legerleider, maar deze liefde niet beantwoord ziet. Hij heeft namelijk een verborgen liefdesrelatie met Aïda, haar slavin.

Bezoek de opera van Verona dit jaar

Ben jij voornemens de Opera van Verona te bezoeken? Je kunt natuurlijk zelf online of ter plaatse een kaartje voor de opera van Verona regelen. Het voor de Arena van Verona geplande programma staat online. Maar staat het bezoeken van Verona en de opera hoog op je wensenlijstje? Dan wil je je reis misschien laten vastleggen door een reisorganisatie. Zo kun je bijvoorbeeld met TUI in Verona de opera bezoeken. Met deze organisatie ga je een sfeervolle, zomerse groepsreis tegemoet. Je wordt in de stad door een deskundige reisleider begeleid.

Het amfitheater bezoeken zonder een concert bij te wonen

Wel de Arena van Verona zien, maar hoef je niet per se de opera of een concert te boeken? Zoek dan niet naar een operareis naar Verona, maar naar losse tickets. Deze zijn via handige websites als Getyourguide verkrijgbaar. Zo kun je een ‘gewoon’ online toegangskaartje kopen om de wachtrijen over te slaan, maar ook een rondleiding inclusief voorrangstoegang boeken. En raak je in Verona toch besmet met het operavirus? Boek dan via diezelfde website een ticketarrangement.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Top 5 accommodaties

Populaire accommodaties

Hotel Albergo Mazzanti

Hotel San Luca

Hotel Italia

Hotel Leon d’Oro

Meer weten over Verona?

Juliette helpt je verder

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte verblijfplaats in het romantische Verona of bij het boeken van je vliegtickets? Verona.nl biedt je alle informatie die je nodig hebt om je bezoek aan Verona onvergetelijk te maken. Van tips voor romantische uitjes en culinaire ervaringen tot aanbevelingen voor culturele bezienswaardigheden en evenementen; ontdek alles wat je moet weten voor jouw perfecte reis naar Verona.

Juliette Verona
Juliette Verona expert
  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Verona voor je…