Arena van Verona

italie

De Arena van Verona

De Arena van Verona, in het Italiaans Arena di Verona genoemd, is een Romeins amfitheater in het hart van deze Noord-Italiaanse stad. Deze arena in Verona is een van de meest antieke die je op de wereld kunt bezoeken en is ondanks zijn hoge leeftijd bijna optimaal bewaard gebleven. Niet voor niets doet hij dienst als theater voor de elke zomer in Verona gehouden opera. Het operaseizoen loopt jaarlijks van juni tot en met september. Wil jij een opera in Verona in 2022 bijwonen? Lees dan hier over dit bijzondere gebouw en de optredens die hier worden verzorgd.

Voorkom lange wachtrijen. Reserveer vooraf!

Het is vooral tijdens de drukke vakantieperiodes dringen geblazen bij een bezoek aan de Arena van Verona. Ons advies is daarom om vooraf alvast een toegangsticket te boeken zodat je niet lang in de rij hoeft te staan. Met deze tickets krijg je een rondleiding mét voorrangstoegang.

Een van de grootste amfitheaters van Italië

De Arena van Verona heeft een centrale plaats in de stad. Hij grenst aan het Piazza Bra en werd in de eerste helft van een eerste eeuw na Christus gebouwd. Deze periode luidde het einde van het Rijk van Augustus in en het begin van het Rijk van Claudius. Deze arena in Verona behoort tot de grootste amfitheaters van Italië. Zijn slimme vormgeving zorgt voor een perfecte akoestiek, waar je je ook in de arena bevindt. In zijn begintijd was het amfitheater in staat om maar plaats te bieden aan maar liefst 30.000 toeschouwers.

De historie van de arena

De Arena van Verona werd dertig jaar na Christus voltooid, op de plaats waar eerder stadsmuren stonden. De door Romeinen gebouwde arena’s waren stuk voor stuk bedoeld ter entertainment van het publiek. Echter had men toen andere ideeën over vermaak: gladiatoren vochten hier letterlijk tot de dood. Tegen elkaar, maar ook tegen bijvoorbeeld wilde dieren. Initieel had dit amfitheater een capaciteit van 30.000 toeschouwers, maar na een aardbeving in het jaar 1117 is het nog in staat om aan 22.000 toeschouwers plaats te bieden. Pas in de Renaissance werd het weer als theater gebruikt.

Een bezoek aan de arena in Verona

Deze indrukwekkende arena in Verona kan op dagelijkse basis worden bezocht. Een toegangskaartje kost voor volwassenen 10 euro. Voor senioren en studenten geldt er een gereduceerde prijs van 7,50 euro. Kinderen van 8 tot 14 jaar oud betalen slechts een euro om dit imposante bouwwerk van binnen te kunnen bekijken. Kinderen jonger dan 8 jaar mogen gratis naar binnen. Op maandag kun je het amfitheater tussen 13.30 en 19.30 bezoeken, op de overige dagen van de week tussen 08.30 en 19.30. De kaartverkoop stopt een uur voor sluitingstijd. Het is ook mogelijk om vooraf tickets te kopen zodat je niet in de rij hoeft te staan. Onderstaand enkele tickets die je kunt kopen.

Bekende artiesten die ooit in dit amfitheater hebben opgetreden

Menig artiest van wereldformaat heeft zijn talenten al in de Arena van Verona mogen tentoonstellen. Vandaag de dag vinden er regelmatig concerten plaats van hedendaagse pop- en rockbands en soloartiesten. Bekende namen die hier ooit in de schijnwerpers hebben gestaan, zijn Duran Duran, Paul McCartney, Whitney Houston, Kiss, Evenescence, Pink Floyd, Alicia Keys en natuurlijk Eros Ramazzotti en Laura Pausini van eigen bodem. Net als de vele concerten die in de Arena van Verona in 2019 zijn gegeven, heeft ook het jaar 2020 een interessante agenda.

De arena als thuisbasis voor het oudste operafestival ter wereld

De Arena van Verona is de thuisbasis voor het oudste operafestival van de hele wereld. De optredens beginnen doorgangs rond zonsondergang en de toeschouwers, de plaatsnemen op de stenen ‘stoelen’ van de arena, nemen dan kleine kaarsjes mee. Magie ten top! De eerste opera’s werden in 1913 op deze plek gegeven, om de geboortedag van Giuseppe Verdi te herdenken. De allereerste opera werd begonnen met de opvoering van Aïda. Iets wat sindsdien een traditie is gebleven. Vandaag de dag kunnen 16.000 toeschouwers in Verona in de arena de opera bijwonen.

Bezoek in Verona de opera en beleef een onvergetelijke avond

Het operafestival van Verona vindt jaarlijks van juni tot en met september plaats. Weet jij voor de opera van Verona tickets te bemachtigen? Dan ben je een gelukkig persoon. Je gaat namelijk een van de meest magische avonden van je leven tegemoet, en dat ook nog eens tegen vaak een heel schappelijke prijs. Tenminste, als je plaatsneemt op de niet-gereserveerde stenen trappen. Voor tickets voor de gereserveerde zitplaatsen betaal je iets meer. De prijzen voor de tickets kunnen oplopen tot 200 euro, afhankelijk van je specifieke zitplaats en de voorstelling zelf.

Aïda als vast onderdeel van het operafestival

Zoals eerder gezegd is de uitvoering van Aïda in Verona aan het begin van het operafestival een vast gegeven. Het tot een op het operafestival uitgegroeide traditie is een stuk dat werd geschreven door Verdi. Sterker nog, het behoort tot een van zijn drie meesterwerken. Verdi was een pianist, organist, dirigent en componis. Hij was zelfs een van de grootste componisten van Italiaanse opera’s. Hij schreef er in totaal maar liefst 26. Aïda is een tragisch liefdesverhaal dat zich afspeelde in het oude Egypte, waarbij de dochter van een farao hevig verliefd wordt op een legerleider, maar deze liefde niet beantwoord ziet. Hij heeft namelijk een verborgen liefdesrelatie met Aïda, haar slavin.

Bezoek de opera van Verona in 2022

Ben jij voornemens de Opera van Verona in 2022 te bezoeken? Je kunt natuurlijk zelf online of ter plaatse een kaartje voor de opera van Verona in 2022 regelen. Het voor de Arena van Verona geplande programma staat online. Maar staat het bezoeken van Verona en de opera hoog op je wensenlijstje? Dan wil je je reis misschien laten vastleggen door een reisorganisatie. Zo kun je bijvoorbeeld met SRC reizen in Verona de opera bezoeken. Met deze organisatie ga je een sfeervolle, zomerse groepsreis tegemoet. Je wordt in de stad door een deskundige reisleider begeleid.

Het amfitheater bezoeken zonder een concert bij te wonen

Wel de Arena van Verona zien, maar hoef je niet per se de opera of een concert te boeken? Zoek dan niet naar een operareis naar Verona, maar naar losse tickets. Deze zijn via handige websites als Getyourguide verkrijgbaar. Zo kun je een ‘gewoon’ online toegangskaartje kopen om de wachtrijen over te slaan, maar ook een rondleiding inclusief voorrangstoegang boeken. En raak je in Verona toch besmet met het operavirus? Boek dan via diezelfde website een ticketarrangement.


Handige reistips & deals

10 redenen waarom je Verona moet hebben bezocht

Verona is de stad van de liefde, en staat zo ook bij iedereen bekend. Natuurlijk is deze stad ook op en top romantisch, maar dat is niet de enige reden waa...

De beste koffietentjes van Verona

Zoals al eerder gezegd is Verona buiten een walhalla voor iedereen die van heerlijk eten en wijn houd. Maar ook heeft de stad een levendige koffiecultuur. H...