Bezienswaardigheden in Verona

Bezienswaardigheden in Verona

italie -

Dit zijn de hoogtepunten van Verona

De stad van Romeo en Julia heeft lang moeten wachten voor hij uit de schaduw van zijn grote broer Venetië kon stappen, maar de in Verona gelegen bezienswaardigheden hebben eindelijk tot een aanzienlijke toeristenstroom geleid. Wat er te zien is in Verona? Eigenlijk meer dan we kunnen opnoemen. Maar om kort te zijn worden zowel liefhebbers van kunst als historie, cultuur en gastronomie op hun wenken bediend. De Verona bezienswaardigheden top 10 zoals door veel websites wordt vastgesteld staat tevens bol van romantiek. Ben jij klaar voor je bezoek?

Welke hoogtepunten vormen in Verona de bezienswaardigheden top 10?

Wanneer je op internet op zoek gaat naar de in Verona aanwezige bezienswaardigheden die de top 10 van de stad vormen, vind je de meest uiteenlopende lijstjes. De samenstelling van een Verona bezienswaardigheden top 10 lijst wordt namelijk voor een gedeelte bepaald door feitelijke zaken, maar voor een gedeelte ook door de interesse van de schrijver. Jij weet zelf het beste wat in Verona in Italië de bezienswaardigheden zijn die voor jou een bezoek waard zijn. Zie de hoogtepunten hieronder dus vooral als suggesties.

De nummer één van absolute hoogtepunten in Verona: de Arena

De Arena van Verona is dé trekpleister van de stad. Het Romeinse amfitheater werd al in de eerste helft van de eerste eeuw na Christus gebouwd. Puur en alleen ter vermaak van het publiek, want daar waren de Romeinen gek op. Gladiatoren vochten hier tegen elkaar en tegen wilde dieren, vrijwel altijd met de dood tot gevolg. Vandaag de dag gaat het er stukken vriendelijker aan toe in deze nummer één van alle hoogtepunten in Verona. In de zomermaanden vindt er het wereldberoemde operafestival van Verona plaats.

Castelvecchio, verdedigingswerk van de machtige Scaligeri familie

Wanneer je op stedentrip in Verona bent, kan Castelvecchio je niet ontgaan. Het kasteel ligt aan de rivier de Adige en werd in de veertiende eeuw gebouwd in opdracht van de machtige Scaligeri familie. Het kasteel diende als verdedigingswerk tegen indringers, maar ook tegen opstandelingen uit de stad. Het hoofd van de familie, Cangrande II, stond er namelijk om bekend met ijzeren hand te regeren. Dit met armoede onder de bevolking tot gevolg. In het kasteel is vandaag de dag een museum gevestigd.

De meest romantische van alle in Verona aanwezige bezienswaardigheden: Julia’s huis

Wie kent het niet, het romantische maar ook hartverscheurende liefdesverhaal van Romeo en Julia. In tegenstelling tot wat velen denken, hebben Romeo en Julia niet echt bestaan, maar zijn ze het verzinsel van William Shakespeare. Wat hiervan toch te zien is in Verona? Julia’s huis, in het Italiaans Casa di Giulieta genoemd, staat hoog in de Verona bezienswaardigheden top 10. Een foto op het beroemde balkon mag natuurlijk niet ontbreken. En om zeker te zijn van toekomstig liefdesgeluk, wrijf je over de rechterborst van het bronzen standbeeld van Julia.

Piazza delle Erbe, het voormalige Forum Romanum

Wie iets weet van de Romeinse geschiedenis, weet meteen waar een van de belangrijkste hoogtepunten van Verona in het verleden voor werd gebruikt wanneer hij de naam Forum Romanum hoort. Het forum van de stad was in de Romeinse tijd dé centrale plek wat betreft politiek, commercie en het sociale leven. Rondom het altijd gezellig drukke Piazza delle Erbe zijn verschillende bijzondere gebouwen gelegen. Ondanks het feit dat het plein dagelijks talloze toeristen trekt, heeft het zijn schoonheid nooit verloren. Strijk hier ook zeker eens neer voor een hapje of een drankje.

De Torre dei Lamberti

De Torre dei Lamberti is de hoogste van alle in Verona aanwezige bezienswaardigheden. Hem over het hoofd zien is met zijn 84 meter dan ook vrijwel onmogelijk. Voor hedendaagse toeristen is de toren in Verona een mooie aanvulling op alle bezienswaardigheden, maar voor de inwoners was de toren vroeger van groot belang. De klokken luidden namelijk wanneer er sprake was van dreigend gevaar van buitenaf, of wanneer er sprake was van brand op of rond het plein. De Torre dei Lamberti werd gebouwd in opdracht van de rijke en machthebbende Lamberti familie.

Piazza dei Signori

En wat er tot slot nog te zien is in Verona? De Piazza dei Signori mag in dit rijtje zeker niet ongenoemd blijven. Dit plein lijkt op een verlenging van Piazza delle Erbe, maar aan zijn stijl en vorm zie je dat het wel degelijk een ander plein betreft. Ook rond dit plein zijn enkele belangrijke historische gebouwen gevestigd, waaronder degene waarvanuit de familie Scaligeri regeerde. Precies, de familie die ter eigen bescherming ook Castelvecchio lieten bouwen. De machthebbende familie regeerde in de dertiende en de veertiende eeuw over Verona.


Handige reistips & deals

10 redenen waarom je Verona moet hebben bezocht

Verona is de stad van de liefde, en staat zo ook bij iedereen bekend. Natuurlijk is deze stad ook op en top romantisch, maar dat is niet de enige reden waa...

De beste koffietentjes van Verona

Zoals al eerder gezegd is Verona buiten een walhalla voor iedereen die van heerlijk eten en wijn houd. Maar ook heeft de stad een levendige koffiecultuur. H...