Zoek & boek
De hoogtepunten van de stad en omgeving

Bezienswaardigheden in Verona

  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie
De Verona hoogtepunten uitgelicht

Wat zijn in Verona de top bezienswaardigheden?

Wanneer je op internet op zoek gaat naar de in Verona aanwezige bezienswaardigheden die tot de beste van de stad horen, vind je de meest uiteenlopende lijstjes. De samenstelling van een Verona bezienswaardigheden top lijst wordt namelijk voor een gedeelte bepaald door feitelijke zaken, maar voor een gedeelte ook door de interesse van de schrijver. Jij weet zelf het beste wat in Verona in Italië de bezienswaardigheden zijn die voor jou een bezoek waard zijn. Zie de hoogtepunten hieronder dus vooral als suggesties.

Verona bezienswaardigheden
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Verona

Dit zijn in Verona must-see bezienswaardigheden

Ontdek de must-see attracties van Verona: Bewonder het majestueuze Arena di Verona, een historisch amfitheater midden in de stad. Dwaal door de schilderachtige straten naar het romantische Casa di Giulietta, bekend van Shakespeare’s tragische liefdesverhaal. Verken Piazza delle Erbe, het bruisende hart van Verona, omringd door historische gebouwen. Maak een wandeling langs de rivier de Adige, met een bezoek aan de indrukwekkende Ponte Pietra. Ontdek de donkere kant van Verona met een tocht door de mysterieuze ondergrondse gangen en kerkers. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten die Verona tot een onvergetelijke bestemming maken.

Verona top 10
Arena van Verona
De onbetwiste nummer één van alle hoogtepunten in Verona

1. Arena van Verona

De Arena van Verona is dé trekpleister van de stad. Het Romeinse amfitheater werd al in de eerste helft van de eerste eeuw na Christus gebouwd. Puur en alleen ter vermaak van het publiek, want daar waren de Romeinen gek op. Gladiatoren vochten hier tegen elkaar en tegen wilde dieren, vrijwel altijd met de dood tot gevolg. Vandaag de dag gaat het er stukken vriendelijker aan toe in deze nummer één van alle hoogtepunten in Verona. In de zomermaanden vindt er het wereldberoemde operafestival van Verona plaats.

Verdedigingswerk van de machtige Scaligeri familie

2. Castelvecchio

Wanneer je op stedentrip in Verona bent, kan Castelvecchio je niet ontgaan. Het kasteel ligt aan de rivier de Adige en werd in de veertiende eeuw gebouwd in opdracht van de machtige Scaligeri familie. Het kasteel diende als verdedigingswerk tegen indringers, maar ook tegen opstandelingen uit de stad. Het hoofd van de familie, Cangrande II, stond er namelijk om bekend met ijzeren hand te regeren. Dit met armoede onder de bevolking tot gevolg. In het kasteel is vandaag de dag een museum gevestigd.

Castelvecchio
Julia's balkon
De meest romantische van alle in Verona aanwezige bezienswaardigheden

3. Julia’s huis

Wie kent het niet, het romantische maar ook hartverscheurende liefdesverhaal van Romeo en Julia. In tegenstelling tot wat velen denken, hebben Romeo en Julia niet echt bestaan, maar zijn ze het verzinsel van William Shakespeare. Wat hiervan toch te zien is in Verona? Julia’s huis, in het Italiaans Casa di Giulieta genoemd, staat hoog in de Verona bezienswaardigheden top 10. Een foto op het beroemde balkon mag natuurlijk niet ontbreken. En om zeker te zijn van toekomstig liefdesgeluk, wrijf je over de rechterborst van het bronzen standbeeld van Julia.

Het voormalige Forum Romanum

4. Piazza delle Erbe

Wie iets weet van de Romeinse geschiedenis, weet meteen waar een van de belangrijkste hoogtepunten van Verona in het verleden voor werd gebruikt wanneer hij de naam Forum Romanum hoort. Het forum van de stad was in de Romeinse tijd dé centrale plek wat betreft politiek, commercie en het sociale leven. Rondom het altijd gezellig drukke Piazza delle Erbe zijn verschillende bijzondere gebouwen gelegen. Ondanks het feit dat het plein dagelijks talloze toeristen trekt, heeft het zijn schoonheid nooit verloren. Strijk hier ook zeker eens neer voor een hapje of een drankje.

Piazza delle Erbe
Torre dei Lamberti
De hoogste bezienswaardigheid

5. De Torre dei Lamberti

De Torre dei Lamberti is de hoogste van alle in Verona aanwezige bezienswaardigheden. Hem over het hoofd zien is met zijn 84 meter dan ook vrijwel onmogelijk. Voor hedendaagse toeristen is de toren in Verona een mooie aanvulling op alle bezienswaardigheden, maar voor de inwoners was de toren vroeger van groot belang. De klokken luidden namelijk wanneer er sprake was van dreigend gevaar van buitenaf, of wanneer er sprake was van brand op of rond het plein. De Torre dei Lamberti werd gebouwd in opdracht van de rijke en machthebbende Lamberti familie.

Een stijlvol plein

6. Piazza dei Signori

En wat er tot slot nog te zien is in Verona? De Piazza dei Signori mag in dit rijtje zeker niet ongenoemd blijven. Dit plein lijkt op een verlenging van Piazza delle Erbe, maar aan zijn stijl en vorm zie je dat het wel degelijk een ander plein betreft. Ook rond dit plein zijn enkele belangrijke historische gebouwen gevestigd, waaronder degene waarvanuit de familie Scaligeri regeerde. Precies, de familie die ter eigen bescherming ook Castelvecchio lieten bouwen. De machthebbende familie regeerde in de dertiende en de veertiende eeuw over Verona.

Piazza dei Signori
Piazza Bra
Een indrukwekkend plein

7. Piazza Bra

Piazza Bra in Verona is een van de grootste pleinen in Italië en vormt het kloppende hart van de stad. Dit indrukwekkende plein is omgeven door historische gebouwen en gezellige terrasjes. Een van de meest opvallende kenmerken is de Arena di Verona, een goed bewaard gebleven Romeins amfitheater dat nog steeds wordt gebruikt voor operavoorstellingen. Piazza Bra is een perfect startpunt voor een verkenning van Verona, waarbij de rijke geschiedenis en cultuur van de stad tot leven komen.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Verona?

Juliette helpt je verder

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte verblijfplaats in het romantische Verona of bij het boeken van je vliegtickets? Verona.nl biedt je alle informatie die je nodig hebt om je bezoek aan Verona onvergetelijk te maken. Van tips voor romantische uitjes en culinaire ervaringen tot aanbevelingen voor culturele bezienswaardigheden en evenementen; ontdek alles wat je moet weten voor jouw perfecte reis naar Verona.

Juliette Verona
Juliette Verona expert
  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Verona voor je…