Zoek & boek

Wijnproeverij Verona

  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Beleef een wijnproeverij in Verona

Tussen Milaan en Venetië wacht je een van de mooiste steden van het land. Ook de Italianen zelf vinden de charme van Verona onweerstaanbaar. Maar ondanks dat de stad vooral bekendstaat om haar romantische karakter, is er nog veel meer te ontdekken dan alleen dat. Laat Romeo en Julia dus een dagje voor wat ze zijn en geniet in de regio rondom de stad van enkele van de beroemdste Italiaanse wijnen. Een wijnproeverij mag aan een stedentrip Verona dan ook niet ontbreken.

Beleef een wijnproeverij in Verona

Een georganiseerde wijnproeverij in Verona en omgeving

Beschik je niet over een auto? Of vind je het fijn om dit soort activiteiten in groepsverband te doen? Dan regel je in Verona eenvoudig een wijnproeverij in de omgeving. Bijvoorbeeld via GetYourGuide. Een geliefde wijntour is die naar wijnhuis Corte San Mattia, een biologische boerderij in de heuvels van de stad, niet ver van het centrum. Je geniet er van een rondleiding en een wijnproeverij inclusief hapjes, terwijl je van oogverblindend uitzicht op de stad geniet.

Verona wijnproeverij
Eén en al liefde voor wijn in de città dell’amore

Eén en al liefde voor wijn in de città dell’amore

In het gebied rondom de stad worden enkele bekende Italiaanse wijnen gemaakt: Valpolicella, Amarone en Soave zijn daar de beroemdste voorbeelden van. De droge, lichtzoete en zoete wijnen worden in deze regio voornamelijk in de heuvelachtige gebieden ten noorden van de stad van de liefde.

De paradepaardjes van de wijnregio

De Valpolicella-wijn uit het gelijknamige gebied is het bekendst. Deze rode wijn is droog en ideaal voor bij vleesgerechten. De Amarone is geconcentreerd en heeft een zoetige, warme smaak. De wijnen worden van de druivensoorten corvina veronese, molinara en rondilla gemaakt. Een gedeelte daarvan wordt gedroogd. Aan geen enkele wijnproeverij in Verona ontbreekt echter ook de Soave, die grotendeels van de Garnanega druivensoort wordt gemaakt. Het is een frisse, witte wijn met een fruitig tintje.

De paradepaardjes van de wijnregio
Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Verona

Wijnroutes en wijnhuizen

Wijnroutes en wijnhuizen

De Strada dei Vini, de routes langs regionale wijnhuizen, zijn in Verona en omgeving razend populair. Wil je in Verona aan een wijnproeverij deelnemen? Met een (huur)auto kun je één of meer van deze routes zelfstandig rijden. Bekende wijnhuizen in en rond Verona zijn onder andere Zenato Winery, Tenute Fasoli Lorena, Fratelli Vogadori, Clementi, Cantine Lenotti, Cantina Spada en Tenuta La Cà.

Meer weten over Verona?

Julietta helpt je verder

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte verblijfplaats in het romantische Verona of bij het boeken van je vliegtickets? Verona.nl biedt je alle informatie die je nodig hebt om je bezoek aan Verona onvergetelijk te maken. Van tips voor romantische uitjes en culinaire ervaringen tot aanbevelingen voor culturele bezienswaardigheden en evenementen; ontdek alles wat je moet weten voor jouw perfecte reis naar Verona.

Juliette Verona
Julietta Verona expert
  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Verona voor je…