Zoek & boek

Verona in één dag

  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Verona in één dag verkennen: dit mag je niet missen

Op zoek naar een verrassende bestemming in Italië? Verona is het antwoord! Liefde, lekker eten, een prachtig historisch centrum en een ligging in een groene omgeving, waar ook nog eens heel veel wijn wordt verbouwd: deze stad heeft het beste van álle werelden. Omdat Verona niet groot is, heb je doorgaans niet meer dan twee dagen nodig om de stad te ontdekken. Heb je minder tijd, bijvoorbeeld omdat het onderdeel is van een (strak geplande) rondreis? Wij vertellen je hoe je Verona in één dag ontdekt.

Verona in één dag verkennen

Doe mee aan een food tour

Tsja, Italië is en blijft een bestemming om je vingers bij af te likken. Ook in Noord-Italië kun je genieten van een overheerlijke keuken. Wil je Verona in 1 dag verkennen én ben je een echte foodie? Dan is een food tour een leuke activiteit. Je kunt deze bij verschillende aanbieders boeken. Wijnen, ham en kazen uit de regio zijn een bepalende factor van succes voor de gerechten uit de stad. Schrijf vooral de risotto met Amaronewijn en de bigoli op je lijstje.

Verona food tour
Koffie drinken op een gezellig pleintje

Koffie drinken op een gezellig pleintje

Typisch voor Italië zijn de gezellige pleintjes, van begin tot eind gesierd door de terrassen van cafés en restaurants. Vooral in de warme zomermaanden lijkt iedereen er wel buiten te leven. Wanneer je Verona in 1 dag wilt beleven, is het aan te raden om ’s ochtend voor een ontbijt en/of een kopje koffie neer te strijken op een van die pleinen. Piazza delle Erbe en Piazza dei Signori worden drukbezocht, maar zijn dan ook echte must-sees. Neem de sfeer en het ritme van de stad in je op en vervolg daarna je ontdekkingstocht!

Het huis van Julia

Romeo en Julia is een tragedie, geschreven door William Shakespeare. Het gaat over een koppel uit rivaliserende families, dat niet bij elkaar mocht zijn. Romeo en Julia pleegden allebei zelfmoord omdat ze niet zonder elkaar konden leven. Het balkon zien waar Julia de liefdesverklaring van haar Romeo aanhoorde? Zet dan koers naar de Via Cappella.

Het huis van Julia
Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Verona

De Arena van Verona

De Arena van Verona

Wil je de hoogtepunten van Verona in één dag zien? Dan mag ook een bezoek aan de Arena van de stad niet ontbreken. Het amfitheater, dat plaats biedt aan maar liefst 30.000 toeschouwers, werd vlak na het begin van de jaartelling gebouwd. Het daarmee 2.000 jaar oude bouwwerk verkeert nog steeds in goede staat, ondanks dat het behoorlijk wat heeft moeten doorstaan. Je kunt ervoor kiezen om de arena overdag te bezoeken, maar ook kun je in de zomermaanden een kaartje kopen voor een avondvoorstelling.

Torre dei Lamberti

Vind je het lastig om de belangrijkste hoogtepunten van Verona in één dag te bekijken? Daar is een leuke én handige oplossing voor: de beklimming van de achthoekige Torre dei Lamberti. De beroemde toren vind je aan de Piazza delle Erbe. Hij is 84 meter hoog en dagelijks te bezoeken. In 368 traptreden bewandel je de top, waarvandaan je geniet van een prachtig uitzicht over de stad. Zo zie je toch alles wat je eigenlijk moet zien.

Torre dei Lamberti
Meer weten over Verona?

Julietta helpt je verder

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte verblijfplaats in het romantische Verona of bij het boeken van je vliegtickets? Verona.nl biedt je alle informatie die je nodig hebt om je bezoek aan Verona onvergetelijk te maken. Van tips voor romantische uitjes en culinaire ervaringen tot aanbevelingen voor culturele bezienswaardigheden en evenementen; ontdek alles wat je moet weten voor jouw perfecte reis naar Verona.

Juliette Verona
Julietta Verona expert
  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Verona voor je…