Zoek & boek

Stadswandeling door Verona

  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Word expert met een stadswandeling in Verona

Verona is een heerlijke stad die zich prima leent voor een stedentrip van enkele dagen. Alhoewel hij lang over het hoofd werd gezien, stapt Verona langzaam maar zeker uit de schaduw van zijn ‘grote broer’ Venetië. De meeste toeristen verkennen de stad door zelf een wandelroute door Verona uit te stippelen. Een prima plan, maar wie het maximale uit zijn verblijf wil halen, kiest misschien nog liever voor een georganiseerde wandeling door Verona. Hierbij leidt een professionele gids je door de stad en ontrafel je verhalen die geen enkele reisgids je kan vertellen.

Stadswandeling in Verona
Wandeling door Verona

Een drie uur durende wandeling door Verona

Wie voor een georganiseerde stadswandeling door Verona kiest, gaat meestal voor de drie uur durende wandeltour. Je lokale gids leidt je hierbij langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en vertelt je alles over hun geschiedenis. Zo gaat de stad echt leven en leer je zijn karakter nog beter begrijpen. Verona is een stad met een groot artistiek erfgoed en behoort zelfs tot de belangrijkste kunststeden van Italië, alhoewel dit niet altijd even duidelijk wordt erkend. Het fijne van deze wandelroute door Verona is dat hij ook nog eens geschikt is voor rolstoelgebruikers.

Voor de lekkerbekken: Food & Wine Walking Tour

Benieuwd naar de historische en culturele hoogtepunten van de stad, maar ben je toch ook wel erg benieuwd naar zijn keuken? Je combineert beide zaken in de Food & Wine Walking Tour die een duur van 3,5 uur heeft. Tijdens je wandeling door Verona kom je veel historische bezienswaardigheden tegen, maar maak je ook diverse gastronomische stops. Dit doe je delicatessenwinkels en in wijnbars, maar ook zelfs in een supermarkt waar je verschillende soorten kaas gaat proberen. Natuurlijk proef je ook de bekende Valpolicelliwijn uit de omgeving. Je wandelbegeleider is ook wijn- en voedseldeskundige.

Verona food and wine
Verona moonlight

Voor de romantici: Moonlight Walking Tour

Bezoek jij de stad met je partner en ben je op zoek naar een romantische stadswandeling door Verona? De ruim een uur durende Moonlight Walking Tour staat bol van romantiek en mystiek. Deze wandeling door Verona begint om 20.30. En alhoewel Romeo en Julia de hoofdrolspelers zijn van hét liefdesverhaal van Italië, ontdek je tijdens deze korte tour zoveel meer! Je wandelt onder andere langs de rivier de Adige en het prachtige Castelvecchio, maar betreedt ook wat nauwe steegjes waar je gids je verhalen vertelt die je nergens anders had kunnen horen.

Een literaire wandelroute door Verona met de Dante Alighieri Tour

Op zoek naar een wandeling door Verona die zich behalve op de geschiedenis van de stad ook op de Italiaanse literatuur richt? Kies dan voor de Dante Alighieri Tour. Dante Alighieri, vaak kortweg Dante genoemd, was behalve dichter ook componist. Hij componeerde maar liefst 26 Italiaanse opera’s, waarvan Aïda een van de bekendste is. Gedurende deze literaire wandelroute door Verona leer je van alles over Dante zelf, maar ook over de tijd waarin hij leefde: het begin van de veertiende eeuw. Deze stadswandeling door Verona betreft een privéwandeling.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Verona

Meer weten over Verona?

Julietta helpt je verder

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte verblijfplaats in het romantische Verona of bij het boeken van je vliegtickets? Verona.nl biedt je alle informatie die je nodig hebt om je bezoek aan Verona onvergetelijk te maken. Van tips voor romantische uitjes en culinaire ervaringen tot aanbevelingen voor culturele bezienswaardigheden en evenementen; ontdek alles wat je moet weten voor jouw perfecte reis naar Verona.

Juliette Verona
Julietta Verona expert
  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Verona voor je…