Gardameer vanuit Verona

italie

Vanuit Verona een dagje naar het Gardameer

Tijdens een stedentrip of vakantie in Verona zijn er meer dan genoeg bezienswaardigheden om je dagen mee te vullen. Heb je genoeg tijd en wil je het historische sightseeing eens afwisselen met iets anders? Vertrek vanuit Verona dan naar het Gardameer. Dit kan natuurlijk per auto, maar wanneer je hierover niet de beschikking hebt, kun je ook met de bus van Verona naar het Gardameer. Vooral in de zomer is een tripje van Verona naar het Gardameer erg populair. Het is het grootste meer van Italië en ligt in een prachtig natuurlijk landschap.

Over het Gardameer

Niet zelden reizen stedentrippers vanuit Verona een dagje naar het Gardameer, dat in het Italiaans Lago di Garda wordt genoemd. De aantrekkingskracht ervan zorgt ervoor dat vrijwel iedereen die het meer bezoekt, een keertje terugkomt. Het mooie van deze bestemming is, dat het zijn authentieke Italiaanse karakter ondanks het massatoerisme goed heeft weten te behouden. Zelfs in het drukke hoogseizoen. Naast het helderblauwe water van het meer en de prachtige natuur die het omringd, vormen de schilderachtige dorpjes eromheen de grootste trekpleister. De wijngaarden en citrusbomen vormen de kers op de taart van je bezoek aan het meer.

In plaats van Verona een dagje Gardameer: wat is er te doen?

Wie Verona een dagje voor het Gardameer verruilt, krijgt een flink aantal keuzemogelijkheden voorgeschoteld. Om te beginnen op het meer zelf. Ben je een waterrat, verruil in het hoogseizoen Verona dan zeker een dagje voor het Gardameer. Op het Lago di Garda kun je waterfietsen, zeilen, windsurfen en nog veel meer. Om het meer kun je ook mooi wandelen en fietsen. Een bezoek aan een van de sfeervolle stadjes, waarvan een groot deel tot de mooiste dorpjes van Italië behoort, is ook een echte must. Met kinderen bezoek je Gardaland.

Met de bus van Verona naar het Gardameer

Beschik je niet over een (huur)auto? Geen probleem, want je kunt ook met de bus van Verona naar het Gardameer. De twee liggen op slechts 25 kilometer afstand van elkaar. Om met de bus van Verona naar het Gardameer te gaan, is het het makkelijkst om vanaf Verona Stazione FS bus station te vertrekken. Ook kun je bij het treinstation Verona Porto Nuova de bus van Verona naar het Gardameer nemen. Op het moment van schrijven rijden buslijnen 162, 163, 164 en 165 vanuit Verona naar de dorpjes Peschiera, Lasize, Bardolino en Garda.

Andere manieren om van Verona naar het Gardameer te komen

Een busrit van Verona naar het Gardameer duurt iets meer dan een uur. Op zoek naar een snellere manier van reizen? Dan kun je vanuit de Italiaanse stad van de liefde ook de trein nemen. Vanaf station Porto Nuova vertrekt er elk uur een aantal treinen treinen naar het Gardameer. De ene trein heeft Peschiera del Garda als eindbestemming en betreft een rit van 15 minuten. De tweede optie is de trein naar Desenzano, wat 5 minuutjes langer duurt. In de weekenden en gedurende feestdagen kan de treinreis wat langer duren.


Handige reistips & deals

10 redenen waarom je Verona moet hebben bezocht

Verona is de stad van de liefde, en staat zo ook bij iedereen bekend. Natuurlijk is deze stad ook op en top romantisch, maar dat is niet de enige reden waa...

De beste koffietentjes van Verona

Zoals al eerder gezegd is Verona buiten een walhalla voor iedereen die van heerlijk eten en wijn houd. Maar ook heeft de stad een levendige koffiecultuur. H...