Fietsen in Verona

italie

Dwars door de romantiek met een fietstour door Verona

Verona is de enige en echte Italiaanse stad van de liefde. Een stad die, alhoewel je dat wellicht niet zou verwachten, prima middels een fietstour door Verona verkend kan worden. Fietsen in Verona is een leuke manier om de historische bezienswaardigheden van de stad te bezichtigen. Je gecertificeerde lokale gids vertelt je van alles. Jezelf per tweewieler verplaatsen is in deze stad geen probleem. Gebruik je een E-bike, dan kun je zelfs de heuvel van San Pietro op! Voor iedereen die liever privé fietst, zijn er voldoende mogelijkheden tot fietsverhuur in Verona.

Fietsen in Verona langs de klassieke hoogtepunten van de stad

Wie in groepsverband gaat fietsen in Verona, kiest meestal voor een fietstour die langs de klassieke bezienswaardigheden van de stad leidt. Tijdens een klassieke fietstour door Verona ontdek je in drie uur alles wat je wilde weten over het historische erfgoed van de stad. De gecertificeerde lokale gids leidt je moeiteloos door de straten. Behalve door de oude binnenstad rijd je tijdens deze fietstour in Verona ook door de iets minder bekende wijken die daaromheen liggen. Ook maak je een stop voor een authentieke Italiaanse cappuccino in een gezellig cafétje.

Comfortabel op ontdekkingstocht met een E-bike

Je kunt jezelf het fietsen in Verona nog een stukje makkelijker maken door een E-bike te huren. Ook een E-bike fietstour door Verona duurt drie uur en laat je de allerbelangrijkste hoogtepunten van de stad zien. Bij deze tour is ook een helm inbegrepen. Het leuke is, dat je met behulp van je elektrische fiets makkelijk naar het op de gelijknamige heuvel gelegen Castel San Pietro fietst. Hiervandaan geniet je van de meest ongelooflijke uitzichten op de stad en leer je Verona letterlijk van een heel andere kant kennen.

Kennismaken met de lokale levensstijl middels een foodtour op de fiets

Wist je dat je het fietsen in Verona ook kunt verenigen met een onvergetelijke gastronomische ervaring? Een drie uur durende foodtour leidt je langs diverse osteria’s, waar het elke keer genieten is van de lekkerste hapjes en lokale wijnen. Doordat je enkel traditionele eetgelegenheden bezoekt, leer je ook het echte dagelijks leven een beetje beter kennen. Bij de prijs van de tour zijn uiteraard de hapjes en drankjes inbegrepen. Na de laatste eetstop rijd je nog langs enkele historische bezienswaardigheden.

Fietsverhuur in Verona

Als alternatief op bovenstaande tours kun je natuurlijk ook voor een privéfietstour kiezen. Is het jou echter alleen om het vervoermiddel te doen en wil je samen met je reisgezelschap door de stad heen fietsen? Geen probleem, want ook fietsverhuur is er voldoende in Verona. Je kunt hierbij kiezen voor een stadsfiets, maar wanneer je bij de fietsverhuur in Verona een E-bike of racefiets boekt, kun je ook de omgeving direct buiten de stad bekijken. Rijd rond in de groene natuur en langs de talloze wijngaarden. Een ontspannende rit die van april tot en met oktober wordt aanbevolen.


Handige reistips & deals

10 redenen waarom je Verona moet hebben bezocht

Verona is de stad van de liefde, en staat zo ook bij iedereen bekend. Natuurlijk is deze stad ook op en top romantisch, maar dat is niet de enige reden waa...

De beste koffietentjes van Verona

Zoals al eerder gezegd is Verona buiten een walhalla voor iedereen die van heerlijk eten en wijn houd. Maar ook heeft de stad een levendige koffiecultuur. H...