Zoek & boek

Fietsen in Verona

  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Dwars door de romantiek met een fietstour door Verona

Verona is de enige en echte Italiaanse stad van de liefde. Een stad die, alhoewel je dat wellicht niet zou verwachten, prima middels een fietstour door Verona verkend kan worden. Fietsen in Verona is een leuke manier om de historische bezienswaardigheden van de stad te bezichtigen. Je gecertificeerde lokale gids vertelt je van alles. Jezelf per tweewieler verplaatsen is in deze stad geen probleem. Gebruik je een E-bike, dan kun je zelfs de heuvel van San Pietro op! Voor iedereen die liever privé fietst, zijn er voldoende mogelijkheden tot fietsverhuur in Verona.

Fietsen Verona
Fietsen door Verona
Ontdek Verona op de fiets

Fietsen in Verona langs de klassieke hoogtepunten van de stad

Wie in groepsverband gaat fietsen in Verona, kiest meestal voor een fietstour die langs de klassieke bezienswaardigheden van de stad leidt. Tijdens een klassieke fietstour door Verona ontdek je in drie uur alles wat je wilde weten over het historische erfgoed van de stad. De gecertificeerde lokale gids leidt je moeiteloos door de straten. Behalve door de oude binnenstad rijd je tijdens deze fietstour in Verona ook door de iets minder bekende wijken die daaromheen liggen. Ook maak je een stop voor een authentieke Italiaanse cappuccino in een gezellig cafétje.

Comfortabel op ontdekkingstocht met een E-bike

Je kunt jezelf het fietsen in Verona nog een stukje makkelijker maken door een E-bike te huren. Ook een E-bike fietstour door Verona duurt drie uur en laat je de allerbelangrijkste hoogtepunten van de stad zien. Bij deze tour is ook een helm inbegrepen. Het leuke is, dat je met behulp van je elektrische fiets makkelijk naar het op de gelijknamige heuvel gelegen Castel San Pietro fietst. Hiervandaan geniet je van de meest ongelooflijke uitzichten op de stad en leer je Verona letterlijk van een heel andere kant kennen.

Verona op de fiets
Fietsen Verona

Op de fiets door hartje Verona

Benieuwd naar de verhalen van Verona, maar wil je een rondleiding eens anders aanpakken? In plaats van de stad te voet te verkennen met een gids, kun je dat ook op de tweewieler doen. In drie uur tijd fiets je langs de hoogtepunten van de stad, en dat ook nog eens met een Nederlandstalige gids. Of er in Verona dus wat te doen is voor die typisch Nederlandse toeristen? Jazeker! Behalve een fietstour langs de historische highlights kun je ook deelnemen aan een foodtour op de fiets: historie en gastronomie tegelijk!

Fietsverhuur in Verona

Als alternatief op bovenstaande tours kun je natuurlijk ook voor een privéfietstour kiezen. Is het jou echter alleen om het vervoermiddel te doen en wil je samen met je reisgezelschap door de stad heen fietsen? Geen probleem, want ook fietsverhuur is er voldoende in Verona. Je kunt hierbij kiezen voor een stadsfiets, maar wanneer je bij de fietsverhuur in Verona een E-bike of racefiets boekt, kun je ook de omgeving direct buiten de stad bekijken. Rijd rond in de groene natuur en langs de talloze wijngaarden. Een ontspannende rit die van april tot en met oktober wordt aanbevolen.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Verona

Meer weten over Verona?

Julietta helpt je verder

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte verblijfplaats in het romantische Verona of bij het boeken van je vliegtickets? Verona.nl biedt je alle informatie die je nodig hebt om je bezoek aan Verona onvergetelijk te maken. Van tips voor romantische uitjes en culinaire ervaringen tot aanbevelingen voor culturele bezienswaardigheden en evenementen; ontdek alles wat je moet weten voor jouw perfecte reis naar Verona.

Juliette Verona
Julietta Verona expert
  • De stad van Romeo en Julia
  • Historisch centrum
  • Arena van Verona
  • Rijke culinaire traditie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Verona voor je…